Koç Metalurji-KOCMT halka arz T1-T2 kullanılabilir mi, teminat gösterme var mı?

Koç Metalurji-KOCMT halka arz için 2 Mayıs’ta SPK’dan onayı aldı. Koç Metalurji halka arza katılmak isteyen borsa yatırımcıları şimdiden KOCMT halka arz T1-T2 kullanılabilir mi, KOCMT halka arz teminat gösterme/blokaj var mı? sorularının yanıtlarını arıyor. İşte Koç Metalurji-KOCMT halka arza hakkında bilmeniz gerekenler…

Koç Metalurji-KOCMT halka arz T1-T2 kullanılabilir mi, teminat gösterme var mı?
Yayınlama: 07.05.2024
A+
A-

Koç Metalurji A.Ş. halka arz onayı sonrası geri sayım başladı. 9-10 Mayıs tarihlerinde halka arza talep toplamaya çıkacak olan Koç Metalurji halka arzına katılmak isteyen yatırımcılar şimdiden T1-T2 bakiye kullanımına ilişkin kararları merak ediyor. Biz de siz halka arz yatırımcıları için KOCMT halka arz T1-T2 kullanılabilir mi, KOCMT halka arz teminat gösterme/ blokaj var mı? sorularının yanıtlarını Koç Metalurji halka arz izahnamesinden bularak sizin için yanıtladık. Her halka arz sürecinin kendine has kuralları vardır. Bu kurallar halka arz talep toplamaya katılmak ve KOCMT hissesi almak isteyen yatırımcıların yapacağı işlemleri doğrudan etkiler. Bu nedenle ‘Koç Metalurji halka arz hissesi nasıl alınır, KOCMT halka arz T1-T2 kullanılabilir mi, KOCMT halka arz teminat gösterme var mı, Koç Metalurji halka arz blokaj var mı?’ sorularının yanıtlarını siz kolaylıkla KOCMT halka arza katılın diye tek tek yanıtladık. 

Koç Metalurji-KOCMT halka arz T1-T2 var mı?

Koç Metalurji halka arzında T1-T2 yok! Yani yatırım hesabınızda bulunan T1-T2 bakiyeler KOCMT halka arzında kullanılamayacak. Yatırımcılar KOCMT halka arz hissesi almak isteyenler henüz nakte dönmemiş T1-T2 bakiyesindeki kaynaklarını kullanamayacaklar. KOCMT halka arzında teminat ve fon blokaj / hisse blokaj yöntemleri kullanılabilecek. 

Koç Metalurji halka arza nasıl katılırım, KOCMT halka arz hissesi nasıl alınır?

Koç Metalurji halka arzına katılmak istiyorsanız yapmanız gereken ilk şey bir borsa hesabı açtırmak. Eğer bir banka yada aracı kurumda halihazırda kullandığınız bir borsa hesabınız varsa müşterisi olduğunuz banka veya aracı kurumun ekranlarından halka arza katılabilirsiniz. 

Koç Metalurji halka arzı eşit dağılımla gerçekleşecek. Ancak KOCMT halka arz borsada satış yöntemiyle YAPILMAYACAK. Bu detay KOCMT halka arz hissesi alış şeklini de belirleyen ana unsur olacak. Eğer bir hisse ‘borsada satış yöntemiyle’ halka arz OLMUYORSA hisse senedi alımı ‘halka arz’ sekmesinden yapılır. Bu nedenle KOCMT hissesini ‘hisse senedi alış’ ekranında göremezsiniz. Yani KOCMT hissesi almak istiyorsanız hisse senedi alış ekranına değil,  ‘halka arz‘ ekranına girmeniz gerekecek.

KOCMT halka arz talep toplama saatleri kaç?

KOCMT halka arz talep toplama saatleri de belli oldu. KOCMT hissesi almak için talep girişlerinizi sabah 09.00 ile akşam 17.00 arasında yapmanız gerekmekte. Koç Metalurji halka arz talep toplama tarihleri 9-10 Mayıs olarak duyuruldu.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.