Kızıl Goncalar Cüneyd’in babasını kim oynuyor?: Kızıl Goncalar Vahit kimdir, nereli, yaşı kaç?

NOW TV’nin sevilen dizisi Kızıl Goncalar’a yeni bir karakter, Vahit, dahil oldu. Bu karakteri canlandıran Tolga Tekin, Türk televizyon dünyasının tanınmış isimlerinden biridir. Peki, Kızıl Goncalar, Vaihit kimdir, nereli, kaç yaşında? Tolga Tekin dizi ve filmleri hangileri?

Kızıl Goncalar Cüneyd’in babasını kim oynuyor?: Kızıl Goncalar Vahit kimdir, nereli, yaşı kaç?
Yayınlama: 06.05.2024
A+
A-

Kızıl Goncalar dizisinde yeni bir karakter olan Vahit, izleyicilerin merak konusu oldu. Bu karakteri canlandıran Tolga Tekin, Türk televizyon dünyasının tanınmış isimlerinden biridir. Peki, Tolga Tekin kimdir ve daha önce hangi projelerde yer aldı?

Vahit Kimdir? 

Vahit, Kızıl Goncalar dizisinde Cüneyd’in babası olarak karşımıza çıkıyor. Bu karaktere hayat veren isim ise deneyimli oyuncu Tolga Tekin. Vahit karakteri, dizinin 18. bölümünden itibaren ekibe dahil olacak.

Tolga Tekin Kimdir?

Tolga Tekin, Türk bir oyuncu olarak 19 Mart 1973’te Ankara’da doğdu. Orta eğitimini Özel Arı Koleji’nde tamamladıktan sonra Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünden 1996 yılında mezun oldu. Kariyerine Devlet Tiyatroları’nda başladı ve Adana Devlet Tiyatrosu’nda görev aldıktan sonra Ankara Devlet Tiyatrosu’na geçti. “Bizim Evin Halleri” dizisinde 4 yıl boyunca oyunculuk yaptı. Şu anda hala Ankara Devlet Tiyatrosu’nda sanatçı olarak görev yapıyor.

Tolga Tekin’in tiyatro oyunları arasında “Türkmen Düğünü,” “Harikalar Mutfağı,” “İkinci Bölüm,” “Soytarılar,” “V. Frank,” “Karar Kimin,” “Hırçın Kız,” “Kaçık,” “Bağdat Hatun,” “Cadı Kazanı,” “Kızılırmak Karakoyun,” “Abdülcanbaz,” “Akıllı Soytarı,” “Cimri,” “Figaro’nun Düğünü,” “Carmela ve Paolino,” “Fırtına,” “Kuru Gürültü,” “Kayıp Toprağın Türküsü,” “Salome,” “Keşanlı Ali Destanı,” “Aşk-ı Memnu,” “Don Giovanni ve Uşağı Pulcinella,” “Üç Yönetmen Üç Oyun (Bekleyiş),” “Yastık Adam,” “Macbeth,” ve “Radyo-yu Hümayun” gibi oyunlar bulunmaktadır.

Filmografisine bakıldığında ise “Bizim Evin Halleri,” “Deniz Yıldızı,” “Kapalıçarşı,” “Kardelen,” “Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm,” “Reis,” “Zenne,” “Çıplak Gerçek,” “Muhteşem Yüzyıl,” “Behzat Ç. Ankara Yanıyor,” “Paramparça,” “Rüzgarda Salınan Nilüfer,” “Bir Litre Gözyaşı,” “Kelebekler,” “Vatanım Sensin,” “Bizi Hatırla,” “Rise of Empires: Ottoman,” “50m2,” “Akıncı,” “Dünya Hali,” “Kuruluş Osman,” “Taçsız Prenses,” “Aktris,” “Hayatımın Neşesi,” “Sen Türkülerini Söyle Özel,” ve “Kızıl Goncalar” gibi yapımlarda rol almıştır. Ayrıca, “İstanbul Ansiklopedisi” adlı yapımın da yakında çıkması beklenmektedir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.