Kendinizi ölüm döşeğinde bulabilirsiniz! Buralarda çıkan sivilceyi asla sıkmayın!

İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi-NHS’de 20 yıldan uzun süredir dermatalog olarak çalışan doktor Emma Craythorne’dan “Ölüm üçgeni” uyarısı geldi. Burun, ağız çevresinde çıkan sivilceleri ‘asla sıkmayın’ uyarısında bulunan Craythorne bakın neler anlattı.

Kendinizi ölüm döşeğinde bulabilirsiniz! Buralarda çıkan sivilceyi asla sıkmayın!
Yayınlama: 05.05.2024
A+
A-

MUSTAFA BAYGIN/ÖZEL HABER

TikTok’taki bir video milyonlarca kez izlendi ve birçok önde gelen dermatolog tarafından paylaşıldı. Resimde, ellerini kullanmadan burun deliğinin iç kısmındaki bir noktayı patlatmaya çalışan bir adam görülüyor. Hayal kırıklığıyla yüzünü buruşturuyor, o beyaz kafayı dünyaya gösteriyor ama aslında ona dokunmayı reddediyor.

Neden bu kadar dikkat çekti? Çünkü bu, dermatologların ‘ölüm üçgeni’ dediği şeyin güzel bir örneği.

Temel olarak, yüzünüzde kaba bir üçgenin içinde yer alan bir noktaya asla dokunmamalısınız; kaşlarınızın arasındaki noktadan ağzınızın köşelerine kadar çizilen bir nokta hayal edin.

Dermatalog Emma Claythorn, Daily Mail’e verdiği röportajda şunları söyledi:

“Sizi öldürme veya en azından ciddi şekilde hasta etme riski çok düşük de olsa vardır. Bir şehir efsanesi gibi gelebilir ama sonuçlarını kendim gördüm; bu tehlikeli bölgede patlak veren bir noktayı sıktığım için yoğun bakıma kaldırılan iki hastam oldu.

Bunun nedeni, bu alanın, burun ve göz yuvalarının arkasındaki kanın beyinden uzaklaştırılmasına yardımcı olan bir damar ağı olan kavernöz sinüs yoluyla doğrudan beyninize bağlı olması olabilir. Bir noktayı patlatmak veya buraya enjekte edilebilir bir dolgu maddesi koymak veya delmek, bakterilerin bu alana çekilmesine ve enfeksiyona neden olmasına olanak tanıyan küçük bir delik bırakır. Ve buradaki herhangi bir enfeksiyon vücudun geri kalanını ve beyni etkileyebilir. Son derece nadir durumlarda bu durum apse veya kan pıhtılaşmasına neden olabilir ve bu da felç riski oluşturur.”

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.