Kahtalı Mıçe evli mi eşi Hülya Aslan ve çocukları kimdir? Kahtalı Mıçe kaç yaşında?

Türk sanat müziğinin sevilen isimlerinden Kahtaçı Mıçe gırtlak kanserine yakalanmasının ardından kimdir, kaç yaşında ve gerçek adı nedir soruları merak konusu oldu. Aslen Adıyamanlı olan Kahtalı Mıçe’nın gerçek adı Mustafa Aslan’dır. Hülya Aslan ile evli olan Kahtalı Mıçe’nın 4 çocuğu vardır. Mazlum Kuzey sinema filminde oynayan Kahtalı Mıcı 71 yaşındadır.

Kahtalı Mıçe evli mi eşi Hülya Aslan ve çocukları kimdir? Kahtalı Mıçe kaç yaşında?
Yayınlama: 06.05.2024
A+
A-

Kendine has üslubu ve şarkıları ile sevilen Kahtalı Miçe’den sevenlerini üzecek b,r haber geldi. Haktalı Miçe’nin gırtlak kanseri ile savaştığı ve ekonomik durumunun da iyi olmadığı ortaya çıktı. Adıyman depreminde birçok yakınını kaybeden Kahtalı Miçe bir süredir gırtlak kanseri ile savaşıyor. Aslen Adıyamanlı olan Kahtalı Mıçe’nın gerçek adı Mustafa Aslan’dır. 1953 doğumlu olan Kahtalı Mıçı 71 yaşında ve Hülya Aslan ile evlidir. Kahtalı Mıçe’nin 4 çocuğu vardır.

Sanatçının hakkında bilgi veren Onur Akay, “Gırtlak kanseri teşhisi konulan sanatçımız Antalya’da tedavi görüyor. Ayrıca sanatçımızın ekonomik anlamda sıkıntılar yaşadığını da öğrendim. Lütfen dualarınızı esirgemeyin” dedi. Sanatçının 6 Şubat depreminde memleketi Adıyaman’da 100’den fazla akrabasını kaybettiği de biliyor.

 Kahtalı Miçe kimdir?

Asıl adı Mustafa Aslan olan Kahtalı Mıçe, 1953 yılında Adıyaman’ın Kahta ilçesinde doğdu. Mıçe, Mustafa’nın kısaltılmışıdır. İlkokulu Kahta Kubilay İlkokulunda okudu. Çocukluğunda çokça pamuk tarlasında çalışmaya gitti. Bu sebeple ilkokulu 9 senede bitirebildi. Ortaokul diplomasını ise daha sonra dışardan imtihanlara girerek aldı. 17 Yaşından itibaren Kahta’da yerel türkücülük yaptı. Düğün ve konserlerde türküler söyledi. Okulunu bitirdikten sonra Beden Terbiyesi İl Müdürlüğünde işe başladı. “Beynelmilel” filminde oynadı. 1989 ile 1990 yıllarında Gaziantep’de yaşayan Kahtalı Mıçe, 1991 yılında İstanbul’a göç etmiş ve bir süre İstanbul’da yaşadıktan sonra Şanlıurfa’ya yerleşti, hala orada yaşamaktadır. Yıllarca Nuri Sesigüzel, Ahmet sezgin, Sami Kasap, Mahsuni Şerif gibi sanatçıların eserlerini seslendirmiştir. Kahtalı Mıçe, 1975 yılında Hülya hanım ile evlendi. 4 çocuğu vardır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.