29 NİSAN 2024
BIST 100 9.985,69 % 0,71
DOLAR 32,371 % -0,21
EURO 34,716 % -0,07
ALTIN GR. 2.437,31 % -0,06
BRENT 87,740 % -0,52
BTC 62.388,39 % -2,43
Haber Giriş: 05.10.2023 - 16:15 | Son Güncelleme: 05.10.2023 - 16:15

İstanbul'a yakın en iyi kamp merkezleri

Hafta sonu stres atmak ve sevdikleriyle vakit geçirmek isteyen herkes için İstanbul'a yakın kamp yerleri listesi hazırladık. İşte şehir stresinden uzak, ister deniz kenarında ister ormanda doğa ile iç içe İstanbul çevresindeki en iyi kamp alanları...

İstanbul'a yakın en iyi kamp merkezleri

Hafta sonu stres atmak ve sevdikleriyle vakit geçirmek isteyen herkes için İstanbul'a yakın kamp yerleri listesi hazırladık. İşte şehir stresinden uzak, ister deniz kenarında ister ormanda doğa ile iç içe İstanbul çevresindeki en iyi kamp alanları...

Yaz bitti ama havalar hala ailecede doğada zaman geçirmek için yeterince sıcak. Üstelik doğaya sonbaharın dinginliği ve şahaneliği de eklendi. Siz de kara kış çökmeden doğada ailece yada arkadaşlarla veya yalnızlığın tadını çıkararak vakit geçirmek istiyorsanız doğru yerdesiniz. İşte uzun yol yapmanıza gerek kalmadan İstanbul'a yakın en iyi kamp alanları listesi...

Salaş Camping, Kıyıköy / Kırklareli

Kırklareli'ne bağlı bir sahil kasabası olan Kıyıköy, yeşille mavinin kucaklaştığı Karadeniz'i seyreden bir tepe üzerine kurulu. Önünüzün dere-yeşillik, arkanızın deniz olduğu bir alanda konumlanan Salaş Camping, özellikle yaz aylarında Trakya Bölgesi'nde kamp yapılacak yerler arasında en en çok tercih edilen kamp alanlarından birisi. 

İstanbul'a 2.5 saat uzaklıktaki aile işletmesi Salaş Camping, Istranca Ormanları'nın temiz havasında sakin doğa ortamıyla ziyaretçilerini karşılıyor.

Giriş için bir başka ÖNEMLİ unsur; Salaş Camping'e girişte dam uygulaması yapılıyor. Tek kadın olarak girebilir ama tek erkek olarak içeri giremezsiniz. Kadın-erkek arkadaş grupları ve aile kabul ediliyor.

Kamp alanında tuvalet-duş sorunu bulunmuyor. Kadın-erkek ayrı alanlarda tuvalet ve duş imkanı mevcut. 

Mutfakta getirdiğiniz yiyecekleri koyabileceğiniz ortak buzdolabı mevcut. Mutfak malzemelerinizin temizliğini ise bulaşık istasyonunda yapabiliyorsunuz. 

Kendi kafeteryalarından kahvaltı, ızgara çeşitleri, taze balık, patates kızartması, çay-kahve gibi çeşitli yeme içme ihtiyaçlarınızı da karşılayabiliyorsunuz. Soğuk içecek ve alkolleri de mevcut.

Kamp alanında aracınızı ücretsiz olarak park edebileceğiniz geniş bir otopark alanı mevcut.

Ormanya Doğal Yaşam Parkı / Kocaeli

Ormanya Doğal Yaşam Parkı, konum itibariyle doğaseverlerin rahatlıkla ziyaret edebileceği, içerisinde yaşam alanı barındıran dev bir doğa turizmi kompleksi. Doğayla baş başa kalmak isteyenler için güzel bir kamp ve karavan alanı da mevcut...

Kocaeli'ndeki 4 bin dönüm arazi üzerine kurulu Avrupa'nın en büyük doğal yaşam parkı olan Ormanya, özellikle sunduğu imkanlarla İstanbul'a yakın kamp alanları arasında çok tercih edilen kamp alanlarından birisi.

Ormanya Doğal Yaşam Parkı içerisinde neler var?

- Kamp ve Karavan Alanı,
- Hayvanat Bahçesi,
- Yaban Yaşam Alanı,
- Hobbit Evleri,
- Orman içi Yürüyüş ve Bisiklet parkurları,
- Sportif Olta Balıkçılığı,
- Doğa Okulu,
- Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi
- Piknik ve Mesire Alanı

Ormanya Kamp Alanı'nda kamp alanına giriş kaydınızı yaptırırken kamp alanı ve kuralları hakkında bilgilendiriliyorsunuz. Çalışanlara her daim muhatap olarak ulaşabiliyorsunuz. Kamp ücretine gelince, Ormanya'da kamp yapmak ücretsiz.  Aynı şekilde karavan sahipleri da alandan ücretsiz olarak faydalanabiliyor.

100 çadır kapasiteli kamp alanı iki bölüme ayrılıyor. Ön bölümde daha çok aileler, daha orman olan arka bölümü gençler tercih ediyor. Orman bölümü için Ormanya yönetiminden paylaşılan bilgiye göre; ilerleyen zamanda zemine doğayla uyumlu tahta platform kurularak, tahta platform üstü çadır kurma imkanı sağlanması planlanıyor. Yeni nesil çadır Skydome'lardan da birkaç tane kurulması da yakın vadeli planları arasında.

Kamp alanında tuvalet-duş sorunu bulunmuyor. Kadın-erkek ayrı alanlarda tuvalet ve duş imkanı mevcut. Ayrıca duş için sıcak su da bulunuyor.

Mutfak malzemelerinizin temizliğini ise ortak temizlik alanında yapabiliyorsunuz. 

Alanda elektrik mevcut. Telefon, elektronik aletlerinizi şarj edebilirsiniz. Alanda ışık ön bölümde mevcut. Arka bölümde kalacaksanız yanınızda bataryalı ışık, kafa lambası getirmeyi ihmal etmeyin.

Ateş konusunda, kamp alanında yer ve mangal ateşi yakmak kesinlikle yasak. Kamp ocağınızı, tüpünüzü yanınızda getirmeyi unutmayın.

Ormanya içinde hayvanat bahçesi karşısında bulunan belediye işletmesi restoranda tüm yeme içme ihtiyaçlarınızı da karşılayabilirsiniz. Restoran, Haziran-Ağustos arasını kapsayan yaz döneminde 09:00-20:00 saatleri arasında açık. Diğer dönemlerde saatler değişmekte, Ormanya websitesini kontrol edebilirsiniz.

Doğada Yaşam Okulu, Kilyos / İstanbul

Kilyos'ta 400 dönüm arazi üzerine kurulu, kendine ait plajı ve eğitim ormanı olan Doğada Yaşam Okulu, özellikle yaz aylarında İstanbul'daki kamp alanları arasında en çok tercih edilen kamp alanlarından birisi.

Doğada Yaşam Okulu içerisinde; kamp alanı, karavan parkı, plaj ve survivor parkuru bulunuyor. 

Kamp alanı iki bölüme ayrılıyor. Plaja yakın sol tarafı gençler, ormanla bitişik sol tarafı ise sakinlik isteyenler ve aileler tercih ediyor.

Kamp alanında tuvalet-duş sorunu bulunmuyor. Kadın-erkek ayrı alanlarda tuvalet ve duş imkanı mevcut. Ayrıca duş için sıcak su da bulunuyor.

Mutfak malzemelerinizin temizliğini ise bulaşıkhanede yapabiliyorsunuz. 

Çadır, uyku tulumu ve mat gibi kampçılık ekipmanları kiralanmakta ancak şu an pandemi sürecinden ötürü bu hizmet geçici olarak durdurulmuş durumda. 

Kendi kafeteryalarından tost, yumurta, menemen, kahvaltı tabağı, köfte-sucuk, çay kahve gibi yeme içme ihtiyaçlarınızı da karşılayabiliyorsunuz. 

Doğada Yaşam Okulu, şehrin içinde olup, şehrin dışındaymış gibi hissettiren bir yer. Kamp alanı ile Kumköy merkezi arası yürüyerek yaklaşık 10 dakika. Dilediğiniz vakit kamp alanı dışına kaçamak yapabilme imkanı da artı bir seçenek. Kumköy merkezde çok güzel kahvaltı, akşam yemeği mekanları da mevcut... Kamp alışverişi için marketler de gene merkezde mevcut. 

Seferoğulları Camping, Ağva / İstanbul

İstanbul'a 1.5 saat mesafede, Ağva'nın Kurfallı Köyü'nde 10 dönüm arazi üzerine kurulu, orman içerisinde ve kendine ait plajı olan Seferoğulları Camping, yaz-kış İstanbul kamp alanları arasında en çok tercih edilen kamp alanlarından. 

Adını ünlü yeşilçam filmi Tosun Paşa filmindeki Seferoğulları ailesinden alan Seferoğulları Camping içerisinde; kamp alanı, mesire alanı, plaj ve bungalovlar bulunuyor. 

Aile işletmesi olan Seferoğulları Camping'te kamp alanına girişte kamp alanı ve kuralları hakkında bilgilendiriliyorsunuz. Çalışanlara her daim muhatap anlamında ulaşabiliyorsunuz.

Ayrıca kamp alanının kampçılık ekipmanları olmayanlar için çadır kiralama hizmeti bulunuyor.  Çadır istemeyenler için bungalov konaklama imkanı da mevcut.

Giriş için bir başka ÖNEMLİ unsur; Seferoğulları Camping'e girişte dam uygulaması yapılıyor. Tek kadın olarak girebilir ama tek erkek olarak içeri giremezsiniz.

Kamp alanında tuvalet-duş sorunu bulunmuyor. Kadın-erkek ayrı alanlarda tuvalet ve duş imkanı mevcut. Ayrıca duş için sıcak su da bulunuyor.

Mutfak malzemelerinizin temizliğini ise mutfakta yapabiliyorsunuz. Mutfakta ortak buzdolabı da mevcut. Buna rağmen kamp alanının yoğunluğuna bağlı olarak buzdolabı dolabilir, kendi termos çantanızı getirmenizi öneririm. 

Kendi kafeteryalarından da menemen, kahvaltı tabağı, köfte, çay-kahve, meşrubat gibi yeme içme ihtiyaçlarınızı da karşılayabiliyorsunuz. 

Erikli Şelalesi Kamp Alanı / Yalova

Erikli Yaylası konumu itibariyle doğaseverlerin rahatlıkla ziyaret edebileceği muhteşem manzaralara ev sahipliği yapan güzel bir gezi rotası. Aynı zamanda güzel bir kamping alanı da mevcut...

İstanbul'a sadece 1-1.5 saat uzaklıktaki Erikli Şelalesi Kamp Alanı, Yalova'nın Çınarcık ilçesine bağlı Teşvikiye Köyü'nün 6 kilometre yukarısında bulunuyor. Doğaseverlerin ve kampçıların yaz-kış uğradığı Erikli Yaylasıı'nın denizden yüksekliği tam 600 metre.

Tahta platformlarda hafta sonu kampı düşünüyorsanız, platformlara talep çok olduğu için Cuma akşamından gelmenizi öneririm. Herhangi bir rezervasyon yapılmıyor, erken gelir kapar usulü ilerliyor.

Bunun dışında yaylada çadırınızı ister üst taraftaki ister ağaçlık bölgeye, ister dere kenarına kurup su sesiyle uyuyabilirsiniz.

Kamp alanında tuvalet-duş sorunu bulunmuyor. Kadın-erkek ayrı alanlarda tuvalet ve duş imkanı mevcut.

Mutfakta 2 adet ortak buzdolabı mevcut. Mutfak malzemelerinizin temizliğini ise ortak temizlik alanında yapabiliyorsunuz. 

Elektrik var, ortak alanda telefon, elektronik aletlerinizi şarj edebilirsiniz. Ortak alanda ışık da mevcut ama siz gene yanınızda bataryalı ışık, kafa lambası getirmeyi ihmal etmeyin. Kamp alanında ateş yakmak serbest.


YORUMLAR

İstanbul'a yakın en iyi kamp merkezleri
haberine yorum yapın
0 YORUM