İnternete erişimi kısıtlı gençler genel sınavlarda daha başarılı! İşte çarpıcı araştırma sonuçları

Lise yada üniversite sınavı fark etmez! Hayallerinizdeki sınav başarısı için akıllı telefonunuzu kullanmayı bırakın! İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre, sıkı cihaz yasaklarına sahip öğrencilerin, ekranla teması yüksek öğrencilere kıyasla çok daha yüksek notlar alıyorlar.

İnternete erişimi kısıtlı gençler genel sınavlarda daha başarılı! İşte çarpıcı araştırma sonuçları
Yayınlama: 30.04.2024
A+
A-

MUSTAFA BAYGIN/ÖZEL HABER

İngiltere merkezli düşünce kuruluşu Policy Exchange tarafından hazırlanan bir raporun sonuçları,  İngiltere’de okullarda telefon kullanımının yasaklanması tartışmalarını alevlendirdi. Araştırma sonuçlarına göre, telefon yasağı olan okullardaki öğrenciler, ülkede yapılan genel orta okul ve lise giriş sınavlarında daha yüksek puanlar alıyorlar.

Düşünce kuruluşu Policy Exchange, İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda’daki ilk ve orta okullara 800 Bilgi Edinme Özgürlüğü talebi gönderdi .

Cep telefonlarıyla ilgili sorulan sorulara 407 okul kısmen veya tamamen yanıt verdi.

Ortaokulların yalnızca yüzde 11’inde cep telefonlarının ‘etkili bir şekilde yasaklandığı’ tespit edildi; cep telefonlarının okula girmesine izin verilmiyor ya da okul gününün başlangıcında dolaplarda saklanıyordu.

Ortaokulların yarısından fazlası okul günlerinde telefonları yasakladıklarını ancak öğrencilerin cihazları yanlarında taşımalarına izin verdiklerini söyledi.

Telefon yasağı olan okullar açık ara önde

Ancak rapor, etkili bir telefon yasağı uygulayan okullarla akademik performans arasında ‘açık bir korelasyon’ olduğunu ortaya çıkardı.

Düşünce kuruluşu bundan yola çıkarak okul müdürlerine ‘cep telefonlarına etkili yasaklar uygulamasını’ öneriyor; bu yasaklamada cihazların okul günü boyunca ‘teslim edilmesi veya dolaplarda saklanması’ sağlanacak.

Policy Exchange’in çalışması çok satan yazar ve psikolog Profesör Jonathan Haidt tarafından desteklendi.

Öğrencilere sağladığı faydadan bahsederek şunları söyledi: ‘Onlara her okul gününde, öğrenmek, bağlantı kurmak ve gelişmek için tam anlamıyla orada bulunabilecekleri altı veya yedi saat verebiliriz.’

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.