Instagram’dan o paylaşımlara sınırlama! Görmek için ‘Ayarlar’ menüsünden izin vermeniz gerekiyor

Instagram kullanıcılarının akışlarında görünen siyasi içerikleri otomatik olarak azaltmaya başladı. Ancak bu sınırlamadan memnun olmayanlar için seçeneği değiştirmek mümkün. İşte, Instagram’da siyasi içerik sınırlamasını kaldırmanın yolu ve Meta’nın neden bu değişikliği yaptığına dair detaylar…

Instagram’dan o paylaşımlara sınırlama! Görmek için ‘Ayarlar’ menüsünden izin vermeniz gerekiyor
Yayınlama: 06.05.2024
A+
A-

Meta’nın sahibi olduğu Instagram, kullanıcıların takip etmedikleri ancak akışlarında karşılarına çıkan siyasi içerikleri otomatik olarak azaltmaya başladı. Ancak sınırlamalardan memnun olmayanlar için bu seçeneği değiştirmek mümkün. İşte, Instagram’da siyasi içerik sınırlamasını kaldırmanın yolu ve Meta’nın bu adımın nedeni…

Meta’nın sahibi olduğu sosyal paylaşım sitesi Instagram, kullanıcıların takip etmediği ancak akışlarında karşılarına çıkan hesaplardan siyasi içerikli olanları önermeyi durdurdu. Ancak bu değişiklik, bazı kullanıcılar arasında tepkiye yol açtı. Peki, bu sınırlamaları nasıl aşabilirsiniz?

VOA Türkçe’nin haberine göre, Instagram’da profil sayfanıza giderek sağ üstteki ‘üç çizgi’ simgesini seçmeniz gerekiyor. Ardından, ‘İçerik Tercihleri’ne giderek ‘Siyasi İçerik’ seçeneğini bulmalısınız. Buradan ‘Takip etmediğin kişilerden gelen siyasi içerikleri sınırlama’yı seçerek filtrelemeyi kaldırabilirsiniz.

Meta’nın siyasi içerik tanımı ise muğlak. Ancak bu adım, şirketin kullanıcıların deneyimlerini iyileştirmeyi amaçladığını belirtiyor. Meta CEO’su Mark Zuckerberg, geçmişte yaptığı açıklamalarda, platformun siyasi içeriği azaltma kararının topluluğun geri bildirimlerine dayandığını ve siyasetin hizmetlerini ele geçirmesini istemediklerini vurgulamıştı.

Instagram’daki bu sınırlamalar, Meta’nın Facebook platformundaki siyasi içeriği azaltma çabalarının bir parçası olarak karşımıza çıkıyor. Şirket, siyasi ve sosyal konularla ilgili içeriği azaltarak kullanıcı deneyimini iyileştirmeyi hedefliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.