İBB’den İSKİ’ye Dijital Dönüşüm hamlesi! 1 milyarlık yatırımla yeni dönem başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), “İSKİ Dijital Dönüşüm Projeleri” programını başlattı. 1 milyar liralık yatırımla abonelerin daha hızlı hizmet alacağı, bilgi sistemlerinin kesintisiz çalışacağı ve siber güvenliğin artacağı bir sistem kurulacak.

İBB’den İSKİ’ye Dijital Dönüşüm hamlesi! 1 milyarlık yatırımla yeni dönem başlıyor!
Yayınlama: 06.05.2024
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İSKİ’yi dijital dönüşümle yepyeni bir çağa taşıyor. “İSKİ Dijital Dönüşüm Projeleri” programı kapsamında 1 milyar liralık yatırımla, abonelerin daha hızlı ve daha verimli hizmet alması, bilgi sistemlerinin kesintisiz çalışması ve siber güvenliğin artması hedefleniyor.

Ekrem İmamoğlu’ndan Önemli Açıklamalar:

Eyüpsultan’daki İSKİ Genel Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen programda konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İSKİ’nin dere yataklarının ıslahı ve kente yeşil alanlar kazandırma noktasında önemli çalışmalara imza attığını söyledi.

Bu dönemde dijital dönüşüme de büyük önem verdiklerini belirten İmamoğlu, yaklaşık 1 milyar liraya doğru giden yatırımlar yaptıklarını ve sorunları çözüme kavuşturduklarını ifade etti.

Dijital Dönüşümle Üç Hedef:

İmamoğlu, teknolojik dönüşümle üç ana hedefe ulaşmayı planladıklarını açıkladı:

Abonelerin Mutluluğu: 7 milyon abonenin İSKİ hizmetinden daha hızlı ve daha verimli faydalanabilmelerini sağlamak.
Etkili ve Verimli İş Üretimi: İSKİ bilgi sistemlerinin kesintisiz ve daha hızlı çalışmasını sağlayarak, etkili ve verimli bir şekilde iş üretimini artırmak.
Siber Güvenlik: Eski bilgi sistemlerinin, özellikle siber güvenlik alanındaki eksiklerini gidererek, güvenli bir altyapı oluşturmak.

Afet Durumunda Yedekleme Sistemi:

İmamoğlu, İSKİ Genel Müdürlük Kampüsü’nde kurulan sistemin birebir yedeğini kurma konusundaki çalışmaların da çok önemli olduğuna dikkat çekti. Afet durumunda yedeği olmadığı takdirde büyük sıkıntılar yaşanabileceğine değindi.

Yeni Dönemde Neler Olacak?

İSKİ Dijital Dönüşüm Projeleri kapsamında, abonelerin online işlemlerini daha kolay yapabileceği bir web sitesi ve mobil uygulama oluşturulacak. Ayrıca, abonelerin su ve kanalizasyon faturalarını takip edebileceği ve ödemelerini yapabileceği bir e-devlet sistemi de kurulacak.

Bilgi sistemleri de modern teknolojilere uygun şekilde güncellenecek ve siber güvenlik önlemleri artırılacak. Bu sayede İSKİ’nin hizmetleri daha hızlı, daha güvenli ve daha verimli bir şekilde sunulacak.

Kaynak: ANADOLU AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.