Google’ın Apple’a ‘Varsayılan’ olmak için ödediği ücret şoke etti

Google’ın Apple’a 20 milyar dolar ödeyerek Safari’de varsayılan arama motoru olma anlaşması, ABD Adalet Bakanlığı’nın Google’a yönelik antitröst davasında gündeme geldi. Detaylar haberimizde.

Google’ın Apple’a ‘Varsayılan’ olmak için ödediği ücret şoke etti
Yayınlama: 06.05.2024
A+
A-

Google, Apple cihazlarında varsayılan arama motoru olmak için 2022 yılında Apple’a 20 milyar dolar ödediği ortaya çıktı. ABD Adalet Bakanlığı’nın Google’a yönelik antitröst davasında sunulan mahkeme belgelerine göre, bu anlaşma Safari tarayıcısında Google’ın hakimiyetini sağlamaya yönelik bir adım olarak değerlendiriliyor.

Dava belgeleri, Google’ın Safari’deki aramalardan elde ettiği gelirin yüzde 36’sını Apple’a ödediğini gösteriyor. Google ve Apple arasındaki arama motoru anlaşması, şirketlerin arasında uzun bir süredir devam ediyor ve Google’ın Apple’a yıllık milyarlarca dolar ödediği biliniyordu.

Google’ın Apple’a bu kadar yüksek bir miktar ödemesi, ABD Adalet Bakanlığı’nın Google’ı arama konusunda tekel olmakla suçladığı antitröst davasında ana gündem maddelerinden biri haline geldi. Eğer Google davayı kaybederse, Apple ve Google arasındaki anlaşma feshedilebilir ve bu da Apple cihazlarında varsayılan arama motoru olarak Google’ın pozisyonunu ciddi şekilde etkileyebilir.

Google’ın Apple’a yaptığı bu ödemeye ilişkin kapanış tartışmaları yakın zamanda sonuçlanacak ve mahkemenin kararı 2024’ün sonlarına doğru açıklanacak. Google, antitröst davasını kaybetmesi durumunda, Apple ile olan anlaşmanın sona erme riskiyle karşı karşıya kalabilir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.