Google, Gemini yapay zekasının seçimlerle ilgili cevaplarını kısıtladı

Google, “Gemini” adlı yapay zeka (AI) sohbet robotunun, bu yıl Hindistan, ABD ve İngiltere gibi bazı ülkelerde yapılacak seçimlerle ilgili sorulara cevap verme yeteneğini kısıtlama kararı aldı.

Google, Gemini yapay zekasının seçimlerle ilgili cevaplarını kısıtladı
Yayınlama: 13.03.2024
A+
A-

Hindistan ekibinden gelen bir açıklamaya göre, Google, yapay zeka sohbet robotu Gemini’nin kullanımına ilişkin yeni düzenlemeler yapma kararı almıştır. Açıklamada, 2024’te dünya genelinde gerçekleşecek birçok seçimle birlikte, Gemini’nin seçimlerle ilgili sorulara cevap verme yeteneğinin kısıtlandığı vurgulanmıştır. Bu önlem, yapay zeka kullanımındaki dezenformasyonla mücadele amacını taşımaktadır.

Gemini, seçimle ilgili sorulara şu cevabı vermektedir: “Şu an bu soruya nasıl cevap vermem gerektiğini düşünüyorum. Bu süre içerisinde Google arama motorunu kullanmayı deneyebilirsiniz.”

Google, önceki eleştirilere maruz kaldığı, özellikle Gemini’nin beyaz tenli insanları siyahi olarak tasvir etmesi konusundaki yanlışlıkla ilgili farkındalığını artırmış ve özür dilemiştir. 23 Şubat’ta, Gemini’deki insan resimleri oluşturma özelliği, tarihi karakterlerin tasvirindeki hatalar nedeniyle askıya alınmıştır.

Ayrıca, Hindistan hükümeti, 4 Mart’ta teknoloji firmalarından deneme aşamasında olan yapay zeka platformları ve uygulamalarının kamuya açıklanmadan önce onay almasını talep etmiştir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.