Finans dünyası değişiyor, Türkiye avantajlı konuma geçiyor

Bitexen CEO’su Alphan Göğüş, Uludağ Ekonomi Zirvesi 2024’te sektörü değerlendirdi. Ekonomi dünyasının önde gelen isimlerinin yer aldığı etkinlikte açıklamalarda bulunan Göğüş, Türkiye’nin geleceğin finans dünyasında avantajlı bir konumda bulunacağına inandığını söyledi.

Finans dünyası değişiyor, Türkiye avantajlı  konuma geçiyor
Yayınlama: 29.04.2024
A+
A-

Türkiye’nin en geniş ürün yelpazesine sahip dijital varlık alım-satım platformu Bitexen, Uludağ Ekonomi Zirvesi 2024’teki yerini aldı. ‘Finansta Değişim Yaratan Yeni Teknolojiler ve Düzenlemeler’ panelinde yer alan Bitexen CEO’su Alphan Göğüş; finans dünyasındaki gelişmeleri, piyasaları ve Türkiye’nin bu iklimdeki potansiyelini değerlendirdi. 

“Avrupa’dan bir adım öndeyiz”

Göğüş, “Geleceğin finansının web3’te olacağına inanıyorum. Bu düşüncemin temelinde ‘dünyanın dört bir yanıyla konuşabilen’ bir düzen olması yatıyor. Bütün oyuncuların birbiri ile iletişimde olduğu bir dünyayı blockchain tabanlı teknolojiler bize sunuyor” dedi. Blockchain’in bugün artık kendisine konvansiyonel finansta yer bulmasının olumlu etki yarattığını belirten Göğüş, “Yıkıcı olacağı düşünülen bu teknolojinin, mevcut yapılar içerisine entegre oluşu, her iki taraf için de olumlu sonuçlar doğurdu. Bu iklim içerisinde Türkiye’nin önemli bir avantajı bulunuyor. Sekiz milyondan fazla kripto varlık yatırımcısıyla bu sektörde önemli bir avantaja sahibiz. 10 yılı aşkın bir süredir hizmet veren platformlarımız ile Avrupa’ya göre web3 teknolojileri konusunda çok daha deneyimli olduğumuzu söyleyebiliriz” ifadesini kullandı.

Sektör mevzuatı heyecanla bekliyor

Bitexen olarak bu gelişim sürecine ayak uydurduklarını ifade eden Göğüş, “Yeni çıkacak mevzuatı heyecanla bekliyor, bu gelişmeyle birlikte sektördeki yatırımcı sayısının artacağına inanıyoruz. Hizmetlerimizi genişletmek konusunda elbette mevzuat belirleyici olsa da finans dünyasında yeni neslin tasarımcıları olarak geniş bir perspektifle bu çalışmaları yapmak için hazırız” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.