Esra Kara Şimşek kimdir, kaç yaşında, ne iş yapıyor? Mehmet Şimşek eşi kimdir?

Esra Kara Şimşek kimdir, kaç yaşında, ne iş yapıyor? soruları Mehmet Şimşek’in adının yeni kabine listesinde yer alması sonrası merak ediliyor. Mehmet Şimşek’in eşi Esra Kara Şimşek, 46 yaşında bir mimar. Eş durumundan Batmanlı olan Esra Kara Şimşek ile Mehmet Şimşek’in Azra Esma, Sare Nur ve Mehmet Emre adlarında 3 çocukları var.

Esra Kara Şimşek kimdir, kaç yaşında, ne iş yapıyor? Mehmet Şimşek eşi kimdir?
Yayınlama: 27.08.2023
A+
A-

Mehmet Şimşek’in adı yeni bakanlar kurulu listesi haberleriyle gündemde. Türkiye ekonomisinin zorlu dönemlerinde dümende olan ve altığı kararlarla iyi bir ekonomi yönetimi sergileyen Eski Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in siyasete geri döneceği iddiaları ailesi, eşi ve çocuklarıyla ilgili merak edilenleri de arttırdı.

Her ne kadar Türkiye Mehmet Şimşek’i  2009-2015 yılları arasında yaptığı Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden tanısa da Mehmet Şimşek’in eşi Esra Kara Şimşek, çocukları ve ailesi hakkındaki detaylar merak ediliyor. Gelin Mehmet Şimşek’in eşi Esra Kara Şimşek, Azra Esma, Sare Nur ve Mehmet Emre’yi yakından tanıyalım. Mehmet Şimşek’in eşi Esra Kara Şimşek, 1977 doğumlu.

Esra Kara Şimşek bugün 46 yaşında. Esra Şimşek aslen nereli bilinmiyor ancak eş durumundan Gercüş, Batman’lı. Esra Kara Şimşek’in kayınpederini adı Hasan Şimşek, kayınvalidesinin adı ise Mehdiye Şimşek. Esra Kara Şimşek’in kendi ailesine dair çok bilgi olmamakla birlikte Esra Kara Şimşek’in bankacı bir ailenin çocuğu olduğu biliniyor. Yani annesi ve babası eski bankacı. 

Esra Kara Şimşek ile Mehmet Şimşek’in tanışma hikayelerinin de bir ucu siyasete dayanıyor. 2009 yılında Ankara’da özel bir şirkette mimarlık yapan Esra Kara’nın yürüttüğü projelerden biri Gaziantep Belediyesi’ne aitti. O dönemde Gaziantep Belediye Başkanlığı yapan Asım Güzelbay ile Esra Kara projeler nedeniyle sık sık bir araya geliyordu. Mehmet Şimşek’i de yakından tanıyan Asım Güzelbay, çitfi tanıştıran isim oldu. 

Tanışmalarından kısa bir süre sonra Mehmet Şimşek ve eşi Esra Kara Şimşek nikah masasına oturdu. Çift 2010 yılında Mehmet Şimşek, Hazine ve Maliye Bakanı’yken dünya evine girdi. Çift Ankara’da yapılan sade bir nikahla hayatlarını birleştirmişlerdi. Mehmet Şimşek ve Esra Kara Şimşek’in nikah şahitleri ise o dönem Başbakanlık görevini yürüten Recep Tayyip Erdoğan ve dönemin TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’di. Sade bir gelinlik tercih eden Esra Kara Şimşek ve Mehmet Şimşek’in mutlu günlerinden kameralara bu fotoğraf yansımıştı. 

 13 yıldır evli olan Mehmet Şimşek ve eşi Esra Kara Şimşek’in 3 çocukları var. İki kız bir oğlan çocuk sahibi olan Mehmet Şimşek ve Esra Kara Şimşek’in kızları ikiz, isimler ise Azra Esma ve Sare Nur. Çiftin oğulları ise ailenin en küçüğü. Şimşek çiftinin oğullarının adı ise Mehmet Emre. 

Mehmet Şimşek ve Esra Kara Şimşek, 2015 yılında kızları Azra Esma’nın ani hastalığı ile zor günler geçirmişlerdi. O dönem bakanlık görevini sürdüren Mehmet Şimşek’in kızı Azra Esma daha 16 aylıktı. Bir gece aniden rahatsızlanan küçük kız acilen yoğun bakımda tedavi altına alınmıştı. 6 günlük tedavi sonrası durumu iyileşen Mehmet Şimşek’in kızı Azra Esma’nın hastalığı ne sorusunun yanıtı hiç açıklanmadı. Ancak baba Mehmet Şimşek o günlerde yaşadıkları ‘Allah hiç kimseye evlat acısı göstermesin’ diyerek şöyle anlatmıştı:

“Allah hiç kimseye evlat acısı göstermesin. 6 gündür ciddi bir süreçten geçtik. Şükürler olsun eminim yapılan dualar sayesindedir, son iki gündür çok ciddi sağlığında bir toparlanma var. İlk günler, günde iki üç kez kan nakli yapılmak durumunda kalıyordu. Yavaş yavaş bütün hayati göstergeler normalleşiyor. Ben bu vesileyle hem dualarıyla, telefonlarıyla arayıp dua edenlere herkese çok teşekkür ediyorum.”

 Mehmet Şimşek’in ikiz kızları Azra Esma ve Sare Nur bugün 10 yaşındalar ve sağlıkları iyi. Mehmet Şimşek-Esra Kara Şimşek çiftinin üçüncü çocukları Mehmet Emre ise 2015 doğumlu ve bugün 8 yaşında. Mehmet Emre’nin doğumunu yukarıdaki fotoğrafla duyuran Mehmet Şimşek, ‘3’e terfi ettik’ demişti. 

 Mehmet Şimşek’in kızlarının Meclis’teki görüntüleri ise halen hafızalarda. 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.