Erdoğan’dan enflasyon vurgusu: Tek haneye düşürmekte kararlıyız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısının ardından yaptığı açıklamada ekonomik gelişmeleri de değerlendirdi. Reform çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten Erdoğan, enflasyonu tek haneye düşürmekte de kararlı olduklarını vurguladı.

Erdoğan’dan enflasyon vurgusu: Tek haneye düşürmekte kararlıyız
Yayınlama: 06.05.2024
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kalıcı ekonomi refah için ve Türkiye ekonomisinin daha rekabetçi olması için çabaladıklarını söyledi. Kabine toplantısının ardından ekonomiye ilişkin açıklamalarda da bulunan Erdoğan’ın konuşmasının önemli satırbaşları şöyle:

“Enflasyonu tek haneye düşürmekte kararlıyız”

Doğru politikalarla enflasyonu tek haneye düşürmekte kararlıyız. Amacımız 85 milyonun tamamı için kalıcı refah artışı sağlamaktır. Hedeflerimize ulaşmak için para, maliye ve gelirler politikalarımızı ahenk içinde yürütüyoruz.

Ekonomimizi daha rekabetçi kılmak için yapısal reformlara hız kazandıracağız.  Yıllık enflasyon yaz aylarından itibaren düşüşe geçecek. Konut ve araç piyasasında oluşan fiyat balonu sönmeye başlamıştır. Dış ticaret dengesi önemli ölçüde iyileşti. Ülkemizin risk pirimi 290 baz puan seviyesine geriledi. Politikalarımızı uyguladıkça risk primimiz daha da düşecek. Son 1 yılda ülkemize 16,8 milyar dolar net portföy girişi oldu.

Türkiye ekonomide belirlediği hedeflerine daha çok üreterek, ihracat yaparak varabilir. Petrolümüzü, doğalgaz ve madenlerimizi yeni yeni işlemeye, ekonomiye kazandırmaya başladık. Terörden temizlediğimiz Gabar’da petrol üretimimiz günlük 40 bin varili geçti.

Kamuda tasarruf tedbirleri

Kamuda taşıtlar, binalar, haberleşme giderleri, cari harcamalar, yurt dışı seyahatlar gibi alanlarda tasarruf kültürünü güçlendiren adımlar atacağız. Burada amacımız, kamuda verimlilikten taviz vermeden ülkemizin kaynaklarının katma değeri yüksek alanlara yönlendirilmesidir. Ekonomi yönetimimizi bu konuda talimatlandırdım.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.