Erdoğan, AK Parti’nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıkladı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Kocaispir’i aday tanıtım toplantısında kamuoyuna açıkladı. 

Erdoğan, AK Parti’nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıkladı
Yayınlama: 18.01.2024
A+
A-

Fatih Mehmet Kocaispir kimdir?

Adalet ve Kalkınma Partisi’nden (AK Parti) Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday gösterilen halen Adana’nın merkez Yüreğir İlçe Belediye Başkanı olan Fatih Mehmet Kocaispir, 1975 yılında Kadirli’de doğdu. Kadirli İmam-Hatip Lisesi’nden 1993, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1998 yılında mezun olan Fatih Mehmet Kocaispir, Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde “Yönetim ve Organizasyon” dalında yüksek lisans yaptı. Avukatlık stajını tamamladıktan sonra 2000 yılından bu yana Adana Barosu’na kayıtlı olarak serbest avukatlık yapan Kocaispir, evli ve 3 çocuk babasıdır. 

İş ve kariyer geçmişi

Fatih Mehmet Kocaispir, Yumurtalık’ta geliştirilen, enerji sektöründeki en büyük özel sektör yatırımlarından Doğu Akdeniz Petrol Rafinerisi Projesinde koordinatör olarak görev yaptı. Ceyhan-Yumurtalık Bölgesinde enerji-stratejik yatırımların geliştirilmesinde; sorunlar, çözüm önerileri ve yönetim modelleri ile ayrıca; Bürokrasi Kavramı, Küreselleşme ve Bürokrasi ve Türk Bürokrasisinin Özgün Yapısı ile ilgili çalışmaları vardır.  

Siyasi hayatı

Fatih Mehmet Kocaispir, AK Parti Genel Merkezi Gençlik Kolları Kurucu MKYK üyeliği ve Adana Gençlik Kolları Kurucu İl Başkanlığı yaptı. 2004 yerel seçimlerinde Seyhan ve Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi seçilen Kocaispir, aynı dönemde Türkiye Belediyeler Birliği Meclis Üyeliği görevinde bulundu. 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.