Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Özel’in görüşmesi bugün

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün AK Parti genel merkezinde bir araya gelecekler. Görüşmenin ana gündem maddesi, yeni anayasa çalışmaları olacak. Bu önemli görüşmede, Erdoğan ve Özel’e kendi partilerinden önemli isimler eşlik edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Özel’in görüşmesi bugün
Yayınlama: 02.05.2024
A+
A-

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bayram tebriği telefonu ile başlayan görüşme süreci bugün ikilinin bir araya gelmesiyle sonuçlanacak. Özel’in gündeminde yerel yönetimlerin gelir kaynaklarının artırılması, hayat pahalılığı, emekli aylıkları, ve atama bekleyen öğretmenler bulunacak. Bu görüşme, 2016’dan sonra AK Parti ve CHP genel başkanlarının ilk kez bir araya geleceği bir görüşme olacak.

Önceki gün gerçekleşen Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 104’ncü açılış yıl dönümü resepsiyonunda kısa bir görüşme gerçekleştiren Erdoğan ve Özel, bu görüşme sonrasında bir araya gelme kararı almışlardı.

Bugün AK Parti Genel Merkezi’nde saat 16.00’da gerçekleşecek olan görüşmede öncelikli gündem maddesi yeni anayasa olacak. Erdoğan, daha önce yaptığı açıklamalarda, “CHP’nin de değişime destek verebileceği inancındayım” diyerek bunun sinyalini vermişti.

Özgür Özel’in diğer gündem maddeleri arasında ise borçları nedeniyle sıkıntı yaşayan yerel yönetimlerin gelir kaynaklarının artırılması, belediyelerin merkezi yönetimden onay bekleyen projeleri, hayat pahalılığı, emekli aylıkları, ve atama bekleyen öğretmenler de bulunuyor.

Görüşmede, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ve kalıcı barış için atılan adımların da değerlendirilmesi bekleniyor. Özgür Özel’in, liderlere yazdığı mektup ve önümüzdeki günlerde Filistin’e yapacağı ziyaret hakkında bilgi vermesi bekleniyor.

Görüşme öncesi, Özel’in eski CHP genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu, Altan Öymen, Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın ile telefonda görüştüğü ve görüşme için aldığı görüş ve önerileri değerlendirdiği belirtildi. Bu görüşme, 8 yıl sonra bir ilk niteliği taşıyor ve AK Parti ile CHP genel başkanları 2016’dan sonra ilk kez bir araya gelmiş olacaklar.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.