Cevdet Yılmaz: Enflasyon, mayıstan sonraki 4 ayda hızlıca düşecek

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, katıldığı bir televizyon programında enflasyonla mücadelede önemli mesajlar verdi. Yılmaz, “Yıllık bazda rakamların zirve yapacağı ay, mayıs enflasyonu.” şeklinde ifade ederek, mayıs ayından sonra enflasyonda hızlı bir düşüş beklendiğini belirtti.

Cevdet Yılmaz: Enflasyon, mayıstan sonraki 4 ayda hızlıca düşecek
Yayınlama: 06.05.2024
A+
A-

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyonla ilgili önemli mesajlar vererek “Yıllık bazda rakamların zirve yapacağı ay, mayıs enflasyonu.” ifadesini kullandı. Yılmaz, mayıs ayından sonra enflasyonda hızlı bir düşüş beklentisi olduğunu belirtti.

Yılmaz, Kanal 7’deki Başkent Kulisi programında gündemi değerlendirirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in görüşmesini olumlu olarak değerlendirdiğini vurguladı. Ayrıca, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası Türkiye’nin seçimsiz bir döneme girdiğini ve bu dönemin ülke için tarihi bir fırsat olduğunu belirtti. Bu sürecin çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Enflasyonla mücadele konusunda yapılan çalışmalara da değinen Yılmaz, 3 yıllık perspektifle hazırlanan Orta Vadeli Program’ın kararlı şekilde uygulandığını ve olumlu sonuçlar alındığını dile getirdi. Yaz aylarında enflasyonda ivme kaybı yaşanacağını belirten Yılmaz, önümüzdeki dört ayda hızlı bir düşüş beklentisi içinde olduğunu ifade etti. Bu düşüşün 20 puanlık bir oranda gerçekleşmesini beklediğini söyledi.

Programın etkisinin enflasyondaki düşüşte büyük rol oynayacağını belirten Yılmaz, “Aylık bazda ciddi düşüşler göreceğiz sonra da yıllık düşüşleri göreceğiz.” dedi. Ayrıca, enflasyonun gelecek yıl daha da düşeceğini ve 2026 yılında tek haneli rakamlara ulaşılacağını öngördü.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.