29 NİSAN 2024
BIST 100 10.082,77 % 1,69
DOLAR 32,388 % -0,15
EURO 34,902 % 0,46
ALTIN GR. 2.441,35 % 0,11
BRENT 87,120 % -1,22
BTC 62.964,00 % -1,53
Haber Giriş: 16.04.2024 - 18:00 | Son Güncelleme: 16.04.2024 - 18:00

"ÇED süreçleri oldu bittiye getirilmiş"

Balıkesir İvrindi'deki altın madeni projesi, bölge halkının yoğun tepkilerine rağmen devam ediyor. Eskiden yeşil ve canlı olan bölge, şimdi çorak bir arazi haline geldi.

"ÇED süreçleri oldu bittiye getirilmiş"

Balıkesir İvrindi'deki altın madeni projesi, bölge halkının yoğun tepkilerine rağmen devam ediyor. Eskiden yeşil ve canlı olan bölge, şimdi çorak bir arazi haline geldi.

Derya ÖZGÜR/ÖZEL HABER

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Gökçeyazı mahallesindeki mağdur vatandaşlarla bir araya geldi. Sarıalan ve Gökçeyazı başta olmak üzere 16 köyün topraklarını, su kaynaklarını, tarım ve hayvancılığı olumsuz etkileyecek olan altın madeni projesine karşı çıkan vatandaşlar, endişelerini CHP'li Serkan Sarı'ya aktardı. Vatandaşların şikayetlerini hukuki, siyasi ve toplumsal açıdan değerlendirerek takip edeceğini belirten CHP'li Sarı, halkın topraklarına sahip çıkmasının iktidar ve ilgili bakanlıklar tarafından dikkate alınması gerektiğini vurguladı. Sarı, "Tarlalarınızı, meralarınızı, su kaynaklarınızı kontrolsüzce, hoyratça, yalnızca sermaye gücüyle işgal etmeye çalışıyorlar. Ülkemiz ve sizler sahipsiz değilsiniz.Bu anlayışın artık sona ermesi gerekiyor. Ülkede parası ve gücü olan herkes istediği yerde her şeyi yapamaz. Kaz Dağları'nda, Madra Dağları'nda ve çevredeki doğal su kaynakları ve yaşam kaynakları üzerinde özgürce yaşamayı arzuluyoruz. Biz kimsenin sermayesi değiliz ve kimsenin sermayesine hizmet etmek zorunda değiliz" dedi.

Sarı, ÇED süreçlerinin hızla tamamlandığını, hukukun arka plana itildiğini ve bölge halkının görüşlerinin yok sayıldığını belirtti. Hukukun arkadan dolanıldığı, izinler alınmadan süreçlerin başlatıldığı, ruhsatların henüz tamamlanmadığı yönünde iddialar bulunduğunu ifade etti.

Sarı, "Şu anda ülkede iktidarda siyasi bir parti veya temsilcileri değil, sermaye sahipleri var. Sizin ve bizim geleceğimize sermaye sahipleri karar veriyor. Buna izin vermeyeceğiz, bu düzeni değiştirmek hepimizin sorumluluğu. Endişelenmeyin, bu bölgede yaşayan herkes doğru bir şey yapıyor. Yüzyıllardır atalarınızdan miras kalan doğaya sahip çıkıyorsunuz. Bu değerli mücadelenizde yalnız değilsiniz, yanınızdayız. Hep birlikte bu mücadeleyi başaracağız" diye konuştu.

 

 

 

 

KONULAR: Derya Özgür

YORUMLAR

"ÇED süreçleri oldu bittiye getirilmiş"
haberine yorum yapın
0 YORUM