Çay simit keyfi de hayal oldu! Simite rekor zam sonrası flaş gelişme

Ticaret Bakanlığı, simit fiyatlarındaki artışa karşı harekete geçiyor. Yeni yönetmelikle birlikte simit fiyatlarına onay zorunluluğu getiriliyor. Detaylar haberimizde!

Çay simit keyfi de hayal oldu! Simite rekor zam sonrası flaş gelişme
Yayınlama: 05.05.2024
A+
A-

Ticaret Bakanlığı, simit fiyatlarındaki artışı kontrol altına almak amacıyla önemli bir adım attı. Yapılan duyuruya göre, simit fiyatlarının belirlenmesinde Ticaret Bakanlığı onayı zorunlu hale getirildi. Bu değişiklik, tüccar ve sanayicilerin ürettiği mal ve hizmetlere ilişkin azami fiyatların belirlenmesine yönelik yönetmelikte yapılan değişiklikle hayata geçirildi.

Yapılan yönetmelik değişikliğiyle birlikte, Ticaret Bakanlığı’nın simit fiyatlarına olumlu bir tutum alması durumunda simit fiyatlarında artış yaşanabileceği belirtiliyor. Bu adımın amacı, vatandaşların simit gibi temel gıda ürünlerine daha uygun fiyatlarla erişebilmesini sağlamak.

Yayımlanan yönetmelik değişikliğine göre, tarifelerin belirlenmesinde sorumlu teknik komitenin görüşü alınacak ve Ticaret Bakanlığı’nın onayı gerekecek. Bakanlık tarafından olumsuz bir görüş bildirilmesi durumunda ise komitenin yeni bir ücret teklifi hazırlayarak tekrar Bakanlık görüşüne sunabileceği vurgulanıyor.

Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliğinin detayları şu şekilde: “Tarifeler Konseyin teklifi ve Meclisin onayı ile yürürlüğe girer. Tarifelerin belirlenmesinde sorumlu teknik komitenin görüşü aranır. Teknik komitenin görüşünü en geç 15 gün içinde Kurula sunması gerekir. 1 Nisan 2012 tarih ve 28163 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Türkiye’de Ekmek ve Ekmek Çeşitlerine İlişkin Gıda Yönetmeliği’nin 4’üncü maddesinin 1 e bendi uyarınca simit ve ekmek fiyatlarının belirlenmesinde yöneticiler bir gün içinde; proje, Devlet Ticaret Müdürü, Tarım ve Orman Müdürü, Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği, Toplu İş Sözleşmesi ve sorumlu yerel yönetim temsilcilerinden oluşan bir komite tarafından değerlendirme dikkate alınarak değerlendirilecek. Heyet tarafından hazırlanan ekmek tarifesi teklifi, Ticaret Bakanlığı’ndan olumlu geri dönüş alındıktan sonra ilk toplantıda Kurul onayına sunulacak. Ancak Bakanlığın olumsuz görüş bildirmesi halinde, komisyonun haklı nedenlerle hazırladığı yeni ücret teklifi, komisyon toplantısına geçilmeden tekrar Bakanlığın görüşü alınarak onaylanabilecek. ”

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.