Bugün İstanbul’da bedava olan ulaşım araçları, 1 Mayıs ücretsiz otobüs seferleri hangisi?

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nda Ankara, İzmir ve İstanbul’da raylı sistemler için karara Resmi Gazete’de yayımlandı. Karara göre, 1 Mayıs ve 19 Mayıs’ta Başkentray, Marmaray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy metro hattı seferleri ücretsiz olacak.

Bugün İstanbul’da bedava olan ulaşım araçları, 1 Mayıs ücretsiz otobüs seferleri hangisi?
Yayınlama: 01.05.2024
A+
A-

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’nin de birçok farklı noktasında kutlanacak. 1 Mayıs coşkusunu yaşamak isteyenler metro, metrobüs, Marmaray ve otobüs gibi araçları kullanacak. 1 Mayıs 2024 Çarşamba günü İstanbul, Ankara ve İzmir toplu taşıma araçları ücretsiz olacak. Marmaray, Başkentray ve İZBAN seferleri yanı sıra otobüs, metrobüs, metro ve vapurlar da 1 Mayıs günü ücretsiz olarak hizmet verecek.

İstanbul’da ulaşım 1 Mayıs’ta bedava mı?

İBB tarafından yapılan açıklamaya göre 1 Mayıs günü kişiselleştirilmiş İstanbulkart ile toplu taşıma araçları ücretsiz olacak. 

Otobüs seferleri Cumartesi tarifesi ile Metrobüs seferleri hafta İçi tarifesi ile çalışacak.

Adalar hatları, Beyoğlu-Taksim Nostaljik Tramvayı, Karaköy-Beyoğlu Tünel, SG-1 Sabiha Gökçen Havalimanı-Kadıköy, SG-2 Sabiha Gökçen Havalimanı-Taksim, 121CS Sultanahmet-Çamlıca Tepesi hatları, 139 Üsküdar-Şile ve 139A Üsküdar-Şile/Ağva VİP hatlarımızda ücretsiz uygulaması geçerli değildir.

 Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı da İstanbul’da Marmaray, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy-Metro hattının ücretsiz hizmet vereceğini açıkladı.

1 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi?

1 Mayıs İşçi Bayramı ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı sebebiyle ücretsiz ulaşım seferlerine ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. 

Karara göre, 1 Mayıs ve 19 Mayıs’ta Ankara’da Başkentray, İstanbul’da Marmaray, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy-Metro hattı ve İzmir’de İZBAN seferleri ücretsiz olacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.