BP yatırımcısının gözü bilanço sonuçlarında!

BP hissedarları 7 Mayıs’ta ilk çeyrek sonuçlarını açıkladığında fosil yakıtlardan planlanan geçiş süreciyle ilgili yanıtlar arayacak.

BP yatırımcısının gözü bilanço sonuçlarında!
Yayınlama: 05.05.2024
A+
A-

DERYA ÖZGÜR/ÖZEL HABER

Enerji devi, bu yılın başlarında petrol ve gaz üretimini 2030 yılına kadar yüzde 40 oranında azaltma planlarını küçülterek yüzde 25’lik bir azalma hedeflediğini belirtti.

Hissedarlar, “BP’nin, hidrokarbonlardan yenilenebilir enerjilere doğru küresel hareket için kendisini en iyi nasıl konumlandıracağına ilişkin stratejisiyle boğuşmaya devam ediyor” diye eklediler.

Broker AJ Bell’in analistleri, petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar ve gözden düşmüş eski CEO Bernard Looney’nin meslektaşlarıyla olan ilişkisi nedeniyle istifasının ortasında, hisse senedinin geçen yıl bir ‘rollercoaster yolculuğu’ yaşadığını söyledi.

Looney, BP’nin radikal net sıfır planlarını ilk olarak 2020’de ortaya koydu, o zamandan bu yana hisseleri emsallerinin gerisinde kalmıştı.

RBC bankasından analist Biraj Borkhataria’ya göre, bu zayıf değerleme, New York’ta yeniden listeye alınma konusunda sorularla karşı karşıya kalacağı anlamına gelebilir; rakip Shell’in son zamanlarda açıkça flört ettiği bir konu.

Analistler, BP’nin temel yenileme maliyeti karının, bir önceki yılki 4 milyar sterlinden ilk çeyrekte 2,3 milyar sterline düşmesini bekliyor. Rafinaj ve benzin istasyonları işinde kazançların düşük olduğuna dikkat çektiler.

Hisseler yüzde 1,1 düşüşle 510,4p’ye geriledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.