BİST’ten 5 hisse ve 3 yatırımcıya tedbir kararı

BİST tarafından KAP’a gönderilen açıklamada, 5 hisse ve 3 yatırımcı hakkında tedbir kararı alındığı duyuruldu

BİST’ten 5 hisse ve 3 yatırımcıya tedbir kararı
Yayınlama: 30.04.2024
A+
A-

Borsa İstanbul, yapılan incelemeler neticesinde 5 hisse ve 3 yatırımcı  hisse  hakkında önleyici tedbir uygulanmasını kararlaştırdı.

BİST tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderilen açıklamaya göre Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında, Burçelik (#BURCE.E), Ulaşlar Turizm (ULAS.E), Yeşil Yatırım Holding (YESIL.E) ve Yeşil Yaptı (YYAPI.E) payları 02/05/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 31/05/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar kredili işlemlere konu edilemeyecek.

Yayla Enerji (YAYLA.E) payları 02/05/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 31/05/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecek.

Emir paketi tedbiri, “piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması”, “emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması” ve “emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması” uygulamalarını kapsıyor.

3 yatırımcıya tedbir

Arzum Ev Aletleri (#ARZUM) hisselerindeki emir ve işlemleri nedeniyle, Metin Kulu isimli yatırımcıya 3 ay süreyle “Kredili İşlem Yasağı”, “Brüt Takas” ve “İnternetten Emir İletilmesinin Kısıtlanması” tedbirleri uygulanacak.

ATSAP.V, PWSPJ.V, ATSAR.V, EUSQL.V ve EUSDR.V kodlu varantların piyasasındaki emir ve işlemleri nedeniyle, Muhammet Onur Sönmez ve Recep Uçarlar isimli yatırımcılara 2 Mayıs 2024 tarihinden itibaren 3 ay süreyle “Kredili İşlem Yasağı”, “Brüt Takas” ve “İnternetten Emir İletilmesinin Kısıtlanması” tedbirleri uygulanacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.