02 MAYIS 2024
BIST 100 10.154,09 % 1,08
DOLAR 32,369 % -0,35
EURO 34,713 % -0,27
ALTIN GR. 2.392,53 % -1,25
BRENT 84,090 % 0,75
BTC 58.820,91 % 2,68
Haber Giriş: 31.03.2024 - 22:26 | Son Güncelleme: 31.03.2024 - 22:28

Hazine ve Maliye Bakanı olmak için gelmişti! Seçimden sonra ilk istifa eden oldu

31 Mart 2024 yerel seçim sonuçlarının salladığı İYİ Parti'den istifa haberi geldi. İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, seçim sonuçlarının netleşmesi sonrası partideki görevinden istifa ettiğini duyurdu. Bilge Yılmaz, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i de istifaya davet etti.

Hazine ve Maliye Bakanı olmak için gelmişti! Seçimden sonra ilk istifa eden oldu

31 Mart 2024 yerel seçim sonuçlarının salladığı İYİ Parti'den istifa haberi geldi. İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, seçim sonuçlarının netleşmesi sonrası partideki görevinden istifa ettiğini duyurdu. Bilge Yılmaz, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i de istifaya davet etti.

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, Genel Başkan Meral Akşener’i istifaya davet etti, görevinden ayrıldı. “Bu sonuçlar göstermiştir ki yapacak çok işimiz var, kaybedecek vaktimiz yok.” diyen Yılmaz, “Bu yönde yapacağım çalışmalara ağırlık verebilmek için İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanlığı görevimden istifa ediyorum.” ifadelerini kullandı.

İstifa haberini sosyal medya hesabından duyuran Yılmaz, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e istifa etmesi çağrısında bulundu.

“Önümüzdeki genel seçimlerde ülkemizin AK Parti iktidarının kötü ve beceriksiz yönetiminden kurtulması için bugünden çalışmaya başlamalıyız. Bu sonuçlar göstermiştir ki yapacak çok işimiz var, kaybedecek vaktimiz yok.” ifadelerini kullanan Yılmaz, “Bu yönde yapacağım çalışmalara ağırlık verebilmek için İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanlığı görevimden istifa ediyorum.” dedi.

Bilge Yılmaz'ın siyasete giriş hikayesi

Türkiye Bilge Yılmaz'ı her ne kadar İYİ Parti'de aldığı görevler sonrası tanısa da aslında 2002 yılından beri siyasetin içinde. 2002 seçimlerinde Yurt Partisi'nde parti meclisi üyesi olarak görev aldı. Seçimden sonra ABD'ye döndü. Nisan 2021'de ise kesin dönüş yapmaya karar verdi. Bilge Yılmaz'ın Türkiye'ye kesin dönüş yapma kararının altında ise ülkede yaşanan zorlu ekonomik koşullardı.

Kovid sürecinde Bilge Yılmaz oğluyla birlikte Türkiye'ye geliyor ve o ziyaret sırasında geri dönüş kararı alışının öyküsünü şöyle anlatıyor:

"24 yaşına kadar Türkiye'de yaşadım. Sonrasında da bir ekonomist olarak gelişmeleri hep takip ettim, "Türkiye için ne yapabilirim" diye ekonomist arkadaşlarımla kafa yordum. Pandemi döneminde işler durunca, Türkiye'yi bizzat gözlemlemek istedim. 2021 Mart'ında oğlumla aşılarımızı olduk, geldik, bir araba kiralayıp gezmeye başladık. Türkiye'nin otoyollar açısından falan çok geliştiğini ama halkın çok fakirleştiğini, gelir dağılımında çok büyük bozukluk olduğunu gördük. O fakirlik, mutsuzluk, umutsuzluk, insanların gerginliği tokat gibi suratımıza çarptı. Türkiye böyle bir yer değildi.

... 70'ler, 80'lerden bahsediyorum. Ben iki memur çocuğuyum. Annemin babamın hiçbir zaman 'Biz bu çocukları besleyebilecek miyiz?' kaygısı olmadı. İstanbul'a dönünce kendi kendime dedim ki 'Ben Amerika'da kızlara yardım ediyorum, iyi güzel. Ama burası benim ülkem ve burada 84 milyon insan var.' Fark yaratabileceğimi düşündüm. Oğlum Amerika'ya döndü, ben kaldım ve çok iyi ekonomistlerden oluşan bir danışman ekibi kurup çalışmaya başladım."

Bilge Yılmaz, Türkiye'ye geri dönüşünde deneyim ve tecrübelerini siyaset aracılığıyla kullanmaya karar verdi.  Bilge Yılmaz, muhalefet partileriyle görüştükten sonra Ekim 2021'de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in danışmanı oldu. Partide Erhan Usta’nın grup başkanvekilliği görevine getirilmesi sonrasında, 23 Aralık 2021 tarihinde İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanlığına atandı. 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimi sürecinde oluşturulan 6'lı masanın ekonomi çalışma gruplarında yer aldı. İYİ Parti'nin Hazine ve Maliye Bakanı adayı olarak tanıtıldı. 

Bilge Yılmaz'ın canlı yayında ağladığı o anlar...

Bilge Yılmaz, 14 Mayıs seçim sürecinde FOX TV'de katıldığı bir canlı yayında Türkiye'deki gençlerin durumundan ve gelecek kaygılarından bahsederken gözyaşlarını tutamamıştı. Bilge Yılmaz, canlı yayında ağladığı anlarla ilgili 'Aslında kolay kolay ağlamam ama' dedi ve şunları anlattı:

"Ağlamakta utanılacak bir şey yok ama benim kolay kolay gözlerim dolmaz.... Gençlerin yüzde 44'ü geleceklerinden umutsuz, arkalarına bakmadan ülkeden kaçıyor. Reklam arasında o videoyu seyrediyorduk. Felaket bir durum. Bugün gencecik bir insan 10 dakika sonra sildiği halde attığı tweetten tutuklanıyor. Benim de o yaşta oğlum var. Özgürlük yok. Gelecek umudu yok. Bunlar bizim çocuklarımız. İster istemez gözlerim doldu, sesim titredi. Ağlamakta utanılacak bir şey yok ama ben kolay gözleri dolan bir insan değilim. Türkiye'yi şehir şehir geziyorum, insanlar fiziksel olarak aç. Yağsız çorba yediriyorlar çocuklarına... Sosyal devlet politikaları çok hızlı devreye girmek zorunda. Çocuklarını besleyemeyen, eğitemeyen bir ülke kalkınamaz."


YORUMLAR

Hazine ve Maliye Bakanı olmak için gelmişti! Seçimden sonra ilk istifa eden oldu
haberine yorum yapın
0 YORUM