Bankalarda yeni kredi kartı kararı! Limitler son kez değiştirilecek

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) bankalara “kredi kartı limiti ile aylık gelir ilişkisi incelenmeli” şeklindeki talimatlarının ardından Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) kart limit artışlarına sınırlama getireceği öğrenildi. Ancak, bu kısıtlamalar gelmeden önce bankaların milyonlarca müşterisinin kredi kartı limitini artırmaya başladığı belirtiliyor.

Bankalarda yeni kredi kartı kararı! Limitler son kez değiştirilecek
Yayınlama: 06.05.2024
A+
A-

Türkiye’de enflasyonun düşürülmesi amacıyla gerçekleştirilen parasal sıkılaşma önlemlerine rağmen, vatandaşların enflasyon nedeniyle kredi kartlarına yüklenmesi ekonomi yönetiminde büyük bir zorluk oluşturuyor.

Ülkemiz, dünya genelinde kredi kartı limitleri ve gelir düzeyleri açısından en sağlıksız ülkelerden biri olarak kabul edilirken, milyarlarca dolarlık kredi kartı harcamaları ekonomide istenen bir soğumayı sağlayamıyor. Bu durum, enflasyonun beklenenden daha yavaş düşmesine neden olurken, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan’ın girişimleriyle kredi kartlarına yönelik yeni kısıtlamalar gündeme geldi.

Geçtiğimiz aylarda BDDK tarafından bankalara iletilen talimatla, kredi kartlarında yaşanan sağlıksız durumun önüne geçilebilmesi için müşterilerin limit oranları ile gelir düzeylerinin yeniden değerlendirilmesi ve yeni limit artışlarının engellenmesi istenmişti.

Bankalar, kredi kartı limitlerini kısıtlayacak yeni kısıtlama adımlarının geleceğine dair haberlerin ardından hızla harekete geçti. Birçok özel banka geçtiğimiz haftalarda ardı ardına limit artışlarına gitti. Milyonlarca kredi kartı kullanıcısının kart limiti yükseltilirken, bu durumun ilerleyen haftalarda yürürlüğe girmesi beklenen kısıtlamalara karşı bir önlem olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.