Bakan Uraloğlu Adana’da konuştu: Adana’ya metro geliyor mu?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Adana’daki metro hattının beklentilere uygun olmadığını ifade ederek, “Hattın daha etkili bir şekilde kullanılabilmesi için üniversiteye ve stadyuma kadar uzatılacak olan bir hafif raylı sistem hattını birlikte değerlendirdik.” açıklamasında bulundu.

Bakan Uraloğlu Adana’da konuştu: Adana’ya metro geliyor mu?
Yayınlama: 07.03.2024
A+
A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Adana Valisi Yavuz Selim Köşger’i ziyaret etti. Basına kapalı görüşmenin ardından Uraloğlu, Adana Toroslar Federasyonu’nu ziyaret ederek Başkan Cenap Erol ile bir araya geldi.

Ziyaret sırasında Erol, Uraloğlu’na Çukurova yöresinde bulunan sikkelerin büyük boy temsillerini içeren bir tablo hediye etti. Bakan Uraloğlu, daha sonra Mersin’deki bir mitinge katılmak üzere Adana Havalimanı’na gelen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı karşıladı.

Programının devamında Uraloğlu, Yüreğir ilçesindeki Mehmet Akif Ersoy Kültür Evi’nde, Yüreğir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı’nın Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Kocaispir ile bir araya geldi.

Görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Uraloğlu, kentin ulaşım alanındaki eksiklikleri değerlendirdiklerini ve Adana’da yapılacak projeleri konuştuklarını belirtti.

Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Hattı Projesi’nde çalışmaların hızla devam ettiğini vurgulayan Uraloğlu, projenin 2027’de tamamlanarak hizmete açılmasını planladıklarını ifade etti. Ayrıca, Adana ile Adana OSB arasında bir banliyö hattının çalıştırılabilmesi için değerlendirme yaptıklarını ve Adana’daki metro hattını daha işlevsel hale getirmek amacıyla üniversiteye ve stadyuma kadar uzatılacak bir hafif raylı sistem hattını düşündüklerini açıkladı.

Adana Güney Çevre Yolu Projesi’nde yaşanan kamulaştırma problemlerine değinen Uraloğlu, sürecin yakından takip edildiğini ve kamulaştırmayı hızla tamamlayarak çevre yolunu bir an önce Adana’ya kazandırmak istediklerini belirtti. Ayrıca, kentte planlanan iki etaplı yol projesi ve Irak’tan gelecek Kalkınma Yolu’nun da gündemde olduğunu sözlerine ekledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.