Artvin’de okullar yarın tatil mi oldu 25 Aralık tatil haberi Artvin Valiliği son açıklama

ARTVİN için günlerdir yapılan şiddetli yağış ve kar yağışı uyarıları tuttu meteoroloji saatlik tahminleri yayınladı. Bugün şiddetini arttıran yağışlar yarın, 25 Aralık pazartesi günü de devam edecek. Artvin Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle yarın eğitime ara verildiğini açıkladı.

Artvin’de okullar yarın tatil mi oldu 25 Aralık tatil haberi Artvin Valiliği son açıklama
Yayınlama: 24.12.2023
A+
A-

Artvin’de şiddetli sağanak yağış gece saatlerinde başladı, hala yer yer etkisini arttırarak devam ediyor. Meteoroloji Artvin için saatlilk ve haftalık hava durumu raporunu paylaştı. 2 gün boyunca Artvin’de şiddetli sağanak yağışı etkisini arttırarak devam edecek. Peki yağış nedeniyle yarın yani 25 Aralık pazartesi günü Artvin’de okullar tatil olur mu? Gözler kar tatili haberi için bir kez daha Artvin Valiliği’ne çevrildi. Artvin’de bugün merkez ilçede tüm okullar tatil edildi.

Artvin Valiliği’nden son dakika kar tatili açılaması

Valilikten yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları, yoğun kar yağışı ve buzlanma riski sebebiyle Artvin Merkez ilçede 25 Aralık 2023 Pazartesi günü tüm okul ve kurumlarda eğitim öğretime bir gün ara verildiği kaydedildi.

Açıklamada, kamu kurumlarında görevli engelli ile hamile personelin de idari izinli sayılacağı belirtildi.

AKOM’dan İstanbul için fırtına uyarısı 

AKOM’un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “İstanbul’da rüzgârın cumartesi öğle saatlerinden itibaren kuvvetlenerek kısa süreli hamlelerle fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Rüzgârla birlikte kısa süreli sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağı da tahmin edilmektedir. Cumartesi akşam saatlerine kadar etkili olması beklenen fırtına nedeni ile yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir” denildi.

10 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı 

Öte yandan Meteoroloji’den 10 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı geldi. Meteoroloji, Bingöl, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Batman, Bitlis, Muş, Van, Şırnak için sarı kodlu uyarı, Hakkari ve Şırnak için turuncu kodlu uyarı yaptı.

Yağışların; Doğu Akdeniz’in doğusu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu, Doğu Karadeniz kıyıları ile Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Karabük, Bingöl, Bitlis, Muş, Hakkari, Erzincan, Tunceli ve Şırnak çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Artvin Valiliği’nden okullar tatil açıklaması

Artvin’de yoğun kar yağışı nedeniyle yarın eğitime ara verildiği bildirildi.Valilikten yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları, yoğun kar yağışı ve buzlanma riski sebebiyle Artvin Merkez ilçede 25 Aralık 2023 Pazartesi günü tüm okul ve kurumlarda eğitim öğretime bir gün ara verildiği kaydedildi.Açıklamada, kamu kurumlarında görevli engelli ile hamile personelin de idari izinli sayılacağı belirtildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.