Araştırma yapıldı: Sosyal medya gençlerde sigara isteğini mi arttırıyor?

Bir araştırmaya göre, gençlerin sosyal medyada geçirdikleri fazla zaman, sigara veya elektronik sigaraya başlama olasılıklarını artırıyor.

Araştırma yapıldı: Sosyal medya gençlerde sigara isteğini mi arttırıyor?
Yayınlama: 04.04.2024
A+
A-

Glasgow Üniversitesi’nden araştırmacılar, 14 yaşındaki gençler arasında sosyal medya kullanımının, 17 yaşına geldiklerinde nikotin kullanımı üzerindeki etkisini inceledi.

Ekibin Nicotine & Tobacco Research dergisinde yayımlanan çalışması için 8,987 genç incelendi.

Araştırmacılar, günde iki saatten fazla sosyal medya platformlarında vakit geçirmenin bir genç için sigara içme olasılığını iki buçuk kat artırdığını buldu.

Ayrıca, sosyal medya kullanım süresi daha uzun olan gençlerin, günde yarım saat ile bir saat arası sosyal medya kullanan akranlarına kıyasla üç kat daha fazla elektronik sigara kullanma olasılığı olduğu belirlendi.

Araştırmanın baş yazarı Amrit Kaur Purba şunları belirtti:

“Bulgularımız, riskli içeriklerin sosyal medyada düzenlenmesi gerekliliğini ve gençlerin karmaşık dijital ortamlarda daha bilinçli hareket edebilmeleri için özel rehberliklerin önemini vurguluyor.

Eğitimciler ve sağlık uzmanları, gençleri dijital dünyada gezinme konusunda desteklemek için sosyal medya okuryazarlığını geliştirmelidir.

Gençlerin sağlıklı çevrimiçi alışkanlıkları edinmelerine yardımcı olmak için genel yasaklardan ve aşırı kısıtlamalardan kaçınarak, onlara uygun bir model oluşturmalıyız.”

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.