26 NİSAN 2024
BIST 100 9.888,52 % 1,77
DOLAR 32,512 % 0,08
EURO 34,899 % -0,21
ALTIN GR. 2.454,67 % 0,76
BRENT 88,660 % 0,65
BTC 64.175,72 % -0,94
Yazı Giriş: 15.05.2022 - 11:37 | Son Güncelleme: 16.05.2022 - 17:45

AOSB’den Ar-Ge ve İnovasyon atağı


Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi, son yıllarda yapmış olduğu yatırımlar ve vermiş olduğu hizmetlerle adından daha sık söz ettiren bir organize sanayi bölgesi haline geldi.

Enerji nakil hatlarının yer altına alınmasından bölgenin su sorununun 50 yıllık çözümüne; yeşil alan oranından organize sanayi bölgesinde verilen her tür hizmetin uluslararası kalite standartlarında yerine getirilmesine kadar büyük bir vizyon ortaya koyan AOSB Yönetimi, yenilikçi bir yaklaşımla bölgeye ve dolayısı ile Adana’ya değer katmaya devam ediyor.

AOSB, tüm bu hizmetlerin yanında Ar-Ge ve inovasyonun gelişmesine yönelik de çalışmalar da yürütmekte, yarışmalar düzenlemektedir.

Adana’nın Ar-Ge ve İnovasyon kültürünün gelişmesi için geçen yıl ilki yapılan Ulusal Sanayi Odaklı Ar-Ge ve İnovasyon Proje Yarışmasının ikincisinin sonuçları geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen ödül töreni ile sahiplerini buldu.

AOSB Başkanı Bekir Sütcü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen ödül töreninde; Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncer, Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Meclis Başkanı İsrafil Uçurum, Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç başta olmak üzere kentin tüm kurum ve kuruluşlarının yöneticilerinin Ar-Ge ve inovasyon temelinde bir araya gelmeleri çok  anlamlı ve önemli bir adımdır.

AOSB Başkanı Bekir Sütcü’nün açılış konuşmasında da belirttiği üzere zaman genç beyinlere fırsat verme, üniversite ile sanayiyi daha çok bir araya getirme zamanı. Bu yapılar daha çok bir araya gelecek ki Ar-Ge ve inovasyon ile harmanlanan ürünlerimizle, rekabetin her geçen gün şiddetlendiği dünyada bir adım öne çıkacağız. Türkiye olarak ihracatın kg değerinde yeni yakaladığımız 1,44 doları çok daha yukarılara çıkartarak ihracatta kırmış olduğumuz rekorları sürdürülebilir hale getireceğiz. 

AOSB tarafından düzenlenen bu yarışma 3 kategoride 10 tematik alan üzerinde yürütülmüş. 200’den fazla projenin başvurduğu yarışmada 78 akademisyenin yanı sıra 95 sanayici, inceledikleri projenin kime ya da hangi üniversite ait olduğu bilinmeden projeleri değerlendirmişler.

Yarışmanın ödül töreninde ilk üçe giren birbirinden değerli projeleri dinleme imkânımız oldu. Gençler ve üniversite hocalarımız yeşil teknolojilerden, giyilebilir teknolojilere; tekstilden gıdaya kadar birçok alanda ürün iyileştirmelerden daha önce örneği olmayan fikirlerini anlattıkları projelerini ortaya koydular. Bazı projelerin ödül töreninde yatırımcıların ilgisini çekmesi ve projenin geliştirilmesi için çalışacaklarını açıklaması ise hem törenin hem de yapılan işin önemini bir kez daha ortaya koymuş oldu.

Bu yarışma her geçen yıl büyüyerek hem proje sahiplerine hem de sanayicilerimize önemli katkılar sağlayacaktır. Çukurova’yı ülkemizin Ar-Ge ve İnovasyon merkezlerinden biri yapabilecek potansiyeli harekete geçirerek önemli bir adım atan Başkan Bekir Sütcü başta olmak üzere tüm OSB yönetimini kutluyorum.

 

Toplam 250.000 TL ödüllü yarışmada dereceye giren projeler ve üniversitelerin listesi

 
Kategori : Lisans Öğrenci :

1. Ahmet Çelik - Bartın Üniversitesi / Yeşil Teknolojiler

2.Ceren Özkol - İzmir Bakırçay Üniversitesi / Tıp Teknolojileri

3.Damla Aydoğan  - İzmir Bakırçay Üniversitesi / Tıp Teknolojileri 

 
Kategori : Lisans Mezun / Lisanüstü :

1. Mehmet Fatih Çelebi : Marmara Üniversitesi / Tekstil 

2. Ayşenur İnce : Çukurova Üniversitesi / Gıda 

3. Emre Kurt: Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi / Makine 

 
Kategori :  Akademisyen / Lisansüstü Mezun:

1. Zeynep Ömeroğulları : Bursa Uludağ Üniversitesi / Tekstil 

2. Ahmet Selman Mızraklıdağ : Harran Üniversitesi / Yeşil Teknolojiler 

3. Tansel Çomoğlu : Ankara Üniversitesi / Tıp Teknolojileri 


YORUMLAR

AOSB’den Ar-Ge ve İnovasyon atağı
yazısına yorum yapın
0 YORUM