Antalya’da turist sayısında rekor beklentisi

Kış dönemini hareketli geçiren ve yılbaşından bu yana 1 milyon 750 binden fazla konuk ağırlayan Antalya’da bu sene turist sayısında rekor kırılması bekleniyor.

Antalya’da turist sayısında rekor beklentisi
Yayınlama: 27.04.2024
A+
A-

Antalya, geçen yıl 16 milyonu aşkın ziyaretçiyle tüm zamanların en yüksek ziyaretçi sayısına ulaştı. Bu yıl, yeni bir rekor beklentisi hakim. “Ölü sezon” olarak adlandırılan kış dönemi, geçen yıla göre daha yoğun geçti ve yaz için rezervasyonlar arttı.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Kaan Kavaloğlu, sektörün bu yıla umutla başladığını belirtti. Turizm rakamlarının olumlu olduğunu ifade eden Kavaloğlu, Antalya’ya gelen turist sayısının 1 milyon 750 bini aştığını ve geçen yıla göre %20’lik bir artış olduğunu söyledi.

Türkiye ve Antalya’ya gelen misafirlerin mutlu ve memnun bir şekilde ülkelerine dönmelerini istediklerini dile getiren Kavaloğlu, artan turist sayısının bunun kanıtı olduğunu vurguladı. Türkiye ve Antalya’nın dünya turizminde önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Kavaloğlu, sektör paydaşlarının bu bilinçle çalıştığını kaydetti.

Özellikle turizmi çeşitlendirmeye yönelik önemli adımlar attıklarını belirten Kavaloğlu, spor, golf, toplantı, seminer ve kongre turizmi gibi alanlarda Antalya’nın öne çıktığını ifade etti. Kış sezonunda otellerin daha fazla açık kalmasını sağlamak için çaba gösterdiklerini söyleyen Kavaloğlu, bu yıl ilk kez uzun bir süre boyunca daha fazla otelin açık kaldığını belirtti.

Kavaloğlu, kış sezonunda otellerin daha fazla açık kalmasıyla istihdamın da olumlu etkilendiğini vurguladı. Bu yıldan daha umutlu olduklarını ifade eden Kavaloğlu, hedeflerinin 17 milyon ziyaretçiyi aşmak olduğunu söyledi.

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Hakan Saatçioğlu ise kış sezonunda özellikle futbol takımlarını ağırladıklarını belirtti. Kentte 200’den fazla nizami futbol sahasının bulunduğunu ifade eden Saatçioğlu, kamp döneminde yurt içi ve dışından yaklaşık 1400 futbol takımını konuk ettiklerini açıkladı. Bu yıl, önceki yıla göre iyi bir sezon geçirdiklerini belirten Saatçioğlu, Almanya, Rusya, Gürcistan, Danimarka ve Polonya’dan ciddi sayıda futbol takımını ağırladıklarını dile getirdi.

Kaynak: ANADOLU AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.