Anneler Günü bu pazar mı, 2024 Anneler Günü tarihi ne zaman, hangi gün?

Sonsuz sevgisi ve sabrı ile her zaman yanımızda olan canımız, kanımız annelerimizin en özel günü Anneler Günü için artık geri sayım başladı. Bu özel günü yaşamak isteyenler anneler günü bu pazar mı araştırması yapmaya başladı. Anneler günü her yıl mayıs ayının 2. pazar günü kutlanır. 2024 yılında da anneler günü 12 Mayıs pazar gününe denk geliyor.

Anneler Günü bu pazar mı, 2024 Anneler Günü tarihi ne zaman, hangi gün?
Yayınlama: 08.05.2024
A+
A-

Mayıs ayının tavaş yavaş ortalarına doğru ilerlerken birçok kişinin kafasında Anneler Günü ne zaman, bu pazar Anneler Günü mü ve mayısın kaçında Anneler Günü soruları takılıyor. Sabrıyla, sevgisiyle, koşulsuz güveniyle hep yanımızda olan Annelerimizin en güzel, özel günü olan Anneler Günü her yıl mayıs ayının 2. haftasında kutlanır. Bu sene de Anneler günü mayıs ayının 2. haftasındaki pazar günü yani 12 Mayıs’ta kutlanacak. 

Anneler Günü tarihi neden değişir?

Bu tarih her sene değişiklik gösterir. Çünkü Paskalya’dan sonraki ilk pazar gününe göre hesaplandığından kaynaklanır. Diğer ülkelerde de Anneler Günü tarihi değişiklik gösterebilir. Ancak genel olarak aynı ayda kutlanır ve Pazar günüdür.

Anneler Günü ne zaman kutlanmaya başlandı, tarihi

Anneler günü, anneleri onurlandıran özel bir gündür. Değişik günlerde ve değişik ülkelerde kutlanır. Bu günde anneler çeşitli hediyeler alır. Bu günü farklı ülkelerdeki insanlar yılın farklı günlerinde kutlarlar.

Anneler günü geleneği, Antik Yunanların Yunan mitolojisindeki pek çok tanrı ve tanrıçanın annesi olan Rhea onuruna verdikleri yıllık ilkbahar festivali kutlamalarıyla başlar. Antik Romalılar da ilkbahar festivallerini İsa’nın doğumundan 250 yıl öncesinden ana tanrıça Kibele onuruna kutluyorlardı.

ABD’de Anna Jarvis’in kaybettiği kendi annesi için 1908 yılında başlattığı anma günü, 1914 yılında Kongre’nin onayıyla Amerika Birleşik Devletleri çapında genişledi.

Anneler Günü Dünya’da farklı günlerde kutlanır. En yaygın şekliyle Mayıs ayının ikinci haftasında kutlanmaktadır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.