Altınay Savunma-ALTNY kaç lot verir, kişi başı kaç lot düşer?

Altınay Savunma-ALTNY halka arz için geri sayım başladı. Halka arz yatırımcıları Altınay Savunma talep toplama günlerinde ALTNY kaç lot verir, ALTNY halka arz kaç lot girmeliyim? sorusunun yanıtını bulmak için aramalara başladı. Biz de siz yatırımcılar için Altınay Savunma kaç lot verir, ALTNY kişi başı kaç lot düşer? hesabını yaptık. İşte ALTNY kişi başı düşen tahmini lot sayısı…

Altınay Savunma-ALTNY kaç lot verir, kişi başı kaç lot düşer?
Yayınlama: 07.05.2024
A+
A-

Altınay Savunma Teknolojileri A.Ş. 8-9-10 Mayıs tarihlerinde halka arz oluyor. 8-9-10 Mayıs’ta Altınay Savunma-ALTNY halka arz talep toplama süreci öncesi borsa yatırımcıları için en kritik sorular kuşkusuz ‘Altınay kaç lot verir, kişi başı kaç lot düşer?’ Zira bu sorular yatırımcıların halka arz hissesi alırken ALTNY halka arzda kaç lot girmeliyim? sorusunun yanıtını bulmaları için önemli. Altınay Savunma kaç lot verir? sorusunun tahmini yanıtı ALTNY halka arzına katılacak kişi sayısına göre farklılık gösterebilir. 

ALTNY halka arz sürecinde bireysel yatırımcılar için toplam 40 milyon 588 bin 236 lot dağıtımının yapılması bekleniyor. Altınay halka arza genel katılım rakamının ortalama 3 milyon kişi olması durumunda ALTNY halka arzında kişi başı düşen lot sayısının 13-14 olması bekleniyor. ALTNY halka arza katılım 3,5 milyon kişiye ulaşırsa ALTNY halka arz kişi başı 11-12 lot verebilir. 

Son halka arzlara kaç kişi katıldı?

Altınay Savunma-ALTNY kaç lot verir? sorusunun kesin yanıtı halka arz talep toplamaya gelecek ilgiye göre değişecektir. Bir öngörü olması adına, yakın tarihte gerçekleşen en son halka arzlara katılan bireysel yatırımcı sayıları şöyle:

– Limak Çimento halka arzına 3 milyon 243 bin 525 kişi

– Alves Kablo halka arzına 2 milyon 870 bin 401 kişi

– Mogan Enerji halka arzına 3 milyon 502 bin 171 kişi

– Odine Teknoloji halka arzına 3 milyon 198 bin 260 kişi

– IC Enterra halka arzına 3 milyon 586 bin 255 kişi

– Rönesans Gayrimenkul halka arzına 2 milyon 454 bin 093

Altınay-ALTNY halka arzına katılacak yatırımcılara ÇOK ÖNEMLİ bir uyarı!

Halka arzda hangi şirketin kişi başı kaç lot vereceğinin halka arz sonuçları açıklanmadan kesin bir yanıtı olmaz. Halka arzlarda yatırımcı başına düşecek lot sayısı genel hesaplamalarla yapılır ve sapmalar yaşanabilir. Bu durum Rönesans Gayrimenkul halka arzı için de geçerlidir. ALTNY halka arz 13-14 yada 11-12 lot verir hesabı yaklaşık bir değerdir, kesinlik içermez ve bir yatırım tavsiye değildir!

ALTNY halka arz fazla lot girersem ne olur?

Dileyen yatırımcı tahmini lot sayısının üzerinde de giriş yapabilir. Alımı gerçekleşmeyen lotlara ilişkin ödemeler ALTNY halka arz sonuçlarının açıklanması ardından yatırımcıların hesaplarına geri yatırılır.

ALTNY halka arz eksik/az lot girersem ne olur

ALTNY halka arz eksik/az lot girersem ne olur? sorusuna da bir örnekle yanıt vermek isteriz. Örneğin, siz ALTNY halka arza 10 lotla talep gönderdiniz. KOTON halka arz sonuçlarında yatırımcı başına 14 lot verildi. Siz talep ettiğiniz lot kadar hisseye sahip olabilirsiniz. Yani 10 lot hesabınıza geçer. (Rakamlar temsilidir)

Altınay Savunma-ALTNY halka arz hisse fiyatı ne kadar?

Altınay Savunma halka arz fiyatı da belli oldu. ALTNY halka arz talep toplama fiyatı 1 hisse için 32 TL olarak açıklandı. 

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.