Ali Çerkezoğlu kimdir, ne iş yapıyor? DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun eşi kaç yaşında?

DİSK Genel Başkanı olan Arzu Çerkezoğlu’nun hayatı ve kariyeri hakkında bilgiler araştırılıyor. Aslen Artvin Şavşatlı olan Arzu Çerkezoğlu 54 yaşında. Asıl mesleği doktorluk olan başkanın eşi ise Ali Çerkezoğlu’dur. Dr. Ali Çerkezoğlıu 1966’da Antakya’da doğdu. Liseyi bitirene kadar çocukluğu ve gençliği Antakya’da geçen Çerkezoğlu, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne girişini anlatırken, “Ailede doktor yok, annem babam ilkokul mezunu, ailemde bir hala oğlu vardı, o Cerrahpaşa’da tıp okudu

Ali Çerkezoğlu kimdir, ne iş yapıyor? DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun eşi kaç yaşında?
Yayınlama: 01.05.2024
A+
A-

2018 yılında DİSK Genel Başkanı olan Arzu Çerkezoğlu son günlerin merak edilen isimlerinden biri oldu.  Arzu Çerkezoğlu aslen Artvinli. Asıl mesleği doktorluk olan Arzu Çerkezoğlu 2004 yılında Patoloji ihtisasını tamamladı ve özel bir işyerinde hekimlik yapmaya başladı. Arzu Çerkezoğlu Ali Çerkezoğlu ile evlidir.

 Dr. Ali Çerkezoğlu kimdir?

Dr. Ali Çerkezoğlu 1966’da Antakya’da doğdu. Liseyi bitirene kadar çocukluğu ve gençliği Antakya’da geçen Çerkezoğlu, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne girişini anlatırken, “Ailede doktor yok, annem babam ilkokul mezunu, ailemde bir hala oğlu vardı, o Cerrahpaşa’da tıp okudu. Fakat bizim zamanımızda feni matematiği yüksek olan tıp yazardı, yani ortam size tıp yazdırıyor. Bana göre uygun mudur, değil tabii ki, daha çok sosyal bilimler, hukuk veya mühendislik okumalıydım bence, bu nedenle tıbbın daha çok sosyal taraflarını alan bir yön belirledim ve hekimliğin daha sosyal ve insan hakları boyutunu ele aldım” diyor.

Adli tıp uzmanlığının kendisini zorlayan bir yönü olmadığını söyleyen Dr. Çerkezoğlu bunu, “Bizim binayı temizleyen temizlikçinin işinin daha zor olduğunu düşünüyorum. Ölüden kimseye zarar gelmez, mesele ölümün adil olmasında. Şu anda sokakları temizleyen, fabrikalarda çalışan yüzbinlere göre ben de siz de göreceli olarak bence daha avantajlıyız. Adli tıp uzmanlığı da her işin olduğu kadar zor, ben işin pozitif taraflarına bakmayı tercih ediyorum” diye açıklıyor.  

Arzu Çerkesşoğlu kimdir?

Çerkezoğlu, 11 Ağustos 1969 tarihinde Artvin’in Şavşat ilçesinde dünyaya geldi. Tam adı Arzu Atabek’dir. 1986 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesine başladığı tıp eğitimini 1992 yılında bitirdikten sonra pratisyen hekim olarak göreve başladı. 2004 yılında Patoloji ihtisasını tamamlayan Arzu Çerkezoğlu, özel bir işyerinde hekimlik yapmaktadır. 

Üniversite yıllarında öğrencilik mücadelesi içinde yer alan Arzu Çerkezoğlu, 1989 yılında öğrenci derneklerinin kuruluşunda yer aldı ve İstanbul Öğrenci Dernekleri Federasyonu’nun da kurucu genel sekreterliği görevini üstlendi, (İÖDF) Kurucu Genel Sekreterliği görevini yaptı. Hekimlik mesleğine başladıktan sonra sağlık emekçilerinin sendikal mücadelesi içinde bulundu. Tüm Sağlık Sen ve ardından Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’nda (SES) üç dönem şube başkanlığı görevlerini sürdürdü.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.