“Aile Diş Hekimliği hayata geçirilirse 10 bin diş hekimi istihdam edilebilir”

Türkiye’deki ağız ve diş sağlığı politikalarına katkı sağlayacak Sağlık Bakanlığı’nın 12. Kalkınma Planı hedefi olarak ortaya koyduğu Aile Diş Hekimliği’nin hayata geçirilmesini istediklerini kaydeden Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Fatih Güler, bu uygulamanın başlatılması halinde en az 10 bin diş hekiminin istihdam edileceğini söyledi.

“Aile Diş Hekimliği hayata geçirilirse 10 bin diş hekimi istihdam edilebilir”
Yayınlama: 30.04.2024
A+
A-

ZİYA İPEK- ÖZEL HABER

Adana Diş Hekimleri Odası olağan genel kurulunun ardından mazbatalarını alan yeni yönetim görev bölümü yaptı. Başkanlığa yeniden Dt. Fatih Güler getirilirken Başkan Vekili Dr. Dt. Metin Ersoy, Genel Sekreter Dr. Dt. Hasan Boğa, Sayman Dt. Mustafa Kalat, Yönetim Kurulu Üyeleri ise Dt. Nevin Kilecioğlu, Dt. Yunus Emre Kocacık, Dt. İpek Aysan Meriç, Dt. Hasan Yaman ve Dt. Buket Ünal Uğuz oldu.

Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, 38 yıl önce kurulan odanın 20. dönemine girdiklerini anımsatarak, yönetimdeki çalışma arkadaşları ve kendisinin ülkemizdeki ağız diş sağlığı politikalarına katkı sağlama yönündeki çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti. Sağlık Bakanlığı’na diş hekimi alımı yönünde çağrı yapan Güler, önlerindeki en büyük problemin yeni mezun diş hekimlerinin istihdamı olduğunu kaydetti.

Diş Hekimleri Odası’nın verdiği mücadele ile her diş hekiminin yanında bir diş hekiminin sigortalı çalışmasını sağladıklarını ancak bunun yeterli olmadığını aktaran Güler, ülkemizdeki 43 diş hekimi odasının organize edemeyeceği sayıda diş hekimi fazlalığı bulunduğunu, bunun da acil sağlık hizmet sunumunda standardizasyonu çok etkilemeye başladığına dikkat çekti.

Bazı diş hekimliği fakültelerindeki eğitimin niteliksizliğinin ciddi anlamda sahada ortaya çıkmaya başladığına vurgu yapan Güler, yeterli donanımı olmayan fakültelerden mezun diş hekimlerinin bilgi eksikliğinin göze çarptığını, kendilerinin mezuniyet sonrası eğitimlerle bu açığı kapatmaya çalıştıklarına değindi. Güler, Türkiye’de özel sektörden ağız ve diş sağlığı ile ilgili hizmet alımına başlanması gerektiğini de sözlerine ekledi.

 

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.