Ahmet Ercan’dan sabah saatlerinde dikkat çeken paylaşım! Basın yayın kuruluşlarını eleştirdi

Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan’dan yeni bir açıklama geldi. Bu kez haber ajanslarını hedef alan Prof. Dr. Ercan, “Ha bugün ha yarın deprem olacak haberi yapıyorlar. Bunların hiçbirinin bilimsel tabanı, ayrıca haber niteliği yok” dedi.

Ahmet Ercan’dan sabah saatlerinde dikkat çeken paylaşım! Basın yayın kuruluşlarını eleştirdi
Yayınlama: 29.04.2024
A+
A-

Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, İstanbul için sürekli uyarılarda bulunulmasıyla ilgili değerlendirmeleriyle bilim dünyasının tepkisini çekti. Ercan, sabaha karşı yaptığı bir paylaşımda, olası İstanbul depremiyle ilgili kamuoyunu uyaran basın yayın kuruluşlarını eleştirdi.

Prof. Dr. Ercan, bazı ajansların sürekli olarak “İstanbul’da ha bugün ha yarın deprem olacak” haberleri yaptığını belirterek, bu tür haberlerin bilimsel dayanağı olmadığını iddia etti. Ayrıca, büyük İstanbul depremiyle ilgili içeriklerin “haber değeri olmadığını” ileri sürerek, “Lütfen toplumu germeyin” çağrısı yaptı.

Ercan’ın paylaşımı şu şekilde:

“Bazı ajanslar sürekli olarak İstanbul’da ha bugün ha yarın deprem olacak haberi yapıyorlar. Bunların hiçbirinin bilimsel tabanı, kanıtı, ayrıca haber niteliği yoktur. Lütfen toplumu germeyin. Yararı yok.”

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.