8 Mayıs evde bakım maaşları hangi illerde yattı? Evde bakım parası yatan iller 8 Mayıs listesi

Evinde hasta, engelli ya da yaşlı vatandaşlara ödenen evde bakım maaşları 8 Mayıs çarşamba günü yattı mı sorusu merak konusu oldu. Memur ve emekliye gelen zamdan evde bakım maaşı alanlardan da yararlanacak. Buna göre evde bakım maaşları mayıs ayında  7 bin 608 lira olarak yatacak. Devlet tarafından ödenen evde bakım maaşları ayın 15’inden sonra hesaplara yatacak. Peki 8 mayıs evde bakım maaşları hangi illerde yattı?

8 Mayıs evde bakım maaşları hangi illerde yattı? Evde bakım parası yatan iller 8 Mayıs listesi
Yayınlama: 08.05.2024
A+
A-

Evinde hasta, yaşlı ya da engelli vatandaşlara devlet tarafından ödenen evde bakım maaşları mayıs ayı ödemesi ne zaman araştırması başladı. Evde bakım maaşları 5 bin 98 liradan, 7 bin 608 TL’ye yükseldi. Devlet tarafından her ay düzenli ödenen evde bakım maaşlarının mayıs ayının 15’inden itibaren hesaplara yatırılması bekleniyor. Bugün yani 8 Mayıs çarşamba evde bakım maaşı yatan iller hangisi, hangi illerde evde bakım parası yattı?

Evde bakım aylığı ne kadar oldu?

Evde bakım aylığı ocak ayı itibarıyla 5 bin 98 liradan, 7 bin 608 TL’ye yükseltildi.

Evde bakım maaşı e-Devlet’in “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” sayfasından şifre ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulanabiliyor.

Evde bakım parası ayrıca SMS ile de öğrenilebiliyor. Bunun için BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak sorgulama yapılabiliyor.

Evde bakım maaşı kimlere verilir?

Evde bakım maaşı ağır engelli raporu olan, hastalığı nedeniyle tuvalet, beslenme, giyinme, temizlik, merdiven inip çıkma gibi ihtiyaçlarını tek başına karşılayamayan vatandaşlara veriliyor.

Evde bakım maaşı sorgulama

Evde bakım maaşı engelli kişinin ikametgahının bulunduğu yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya varsa ‘İlçe Müdürlüklerine’ başvuru yapılarak alınır. Evde bakım maaşını alabilmek için gelir kriterlerinin uygun olması, bakıma muhtaçlık kriteri, ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu gibi bilgiler inceleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.