6 ilde 6 ayrı organize suç örgütü çökertildi: 46 kişi gözaltında

Altı ilde gerçekleştirilen “Mahzen-35” operasyonları kapsamında altı ayrı organize suç örgütünün çökertildiği bildirildi. Operasyonlar sırasında, elebaşları da dahil olmak üzere organize suç örgütü üyesi 46 şüphelinin yakalandığı açıklandı.

6 ilde 6 ayrı organize suç örgütü çökertildi: 46 kişi gözaltında
Yayınlama: 30.04.2024
A+
A-

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 6 ilde gerçekleştirilen “Mahzen-35” operasyonlarının organize suç örgütlerine yönelik olduğunu duyurdu. Operasyonlar neticesinde Antalya’da Engin Tatar, Balıkesir’de Mehmet Canbaz, Gaziantep’te Eyyüp Doğruer, Konya’da Recep Örnek, Mersin’de Okday Gün ve Uşak’ta Erkan Saltık’ın liderliğinde altı ayrı organize suç örgütünün çökertildiği belirtildi. Operasyonlar sırasında elebaşlarının da aralarında bulunduğu 46 şüphelinin yakalandığı ifade edildi.

Şüphelilerin birçok suça karıştığına dair Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde yapılan çalışmalar sonucunda elde edilen bilgiler paylaşıldı. Bu bilgilere göre şüpheliler, kumar faaliyetleri, tefecilik, silahlı saldırılar, şantaj, uyuşturucu ticareti gibi suçlara karışmıştı. Operasyonlar sırasında 30 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet av tüfeği, otomatik silah ve çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonlarda emeği geçen polisleri tebrik ederken, suç örgütlerine ve çetelere göz açtırmayacaklarını, her türlü organize suç örgütünü çökerteceklerini ve adalete teslim edeceklerini vurguladı.

6️⃣ ilde düzenlenen “MAHZEN-35” operasyonlarında;
❗️Antalya’da Engin Tatar,
❗️Balıkesir’de Mehmet Canbaz,
❗️Gaziantep’te Eyyüp Doğruer,
❗️Konya’da Recep Örnek,
❗️Mersin’de Okday Gün ve
❗️Uşak’ta Erkan Saltık’ın elebaşılığını yaptığı
6️⃣ ayrı Organize Suç Örgütü Çökertildi❗️… pic.twitter.com/wVTJ9qgaOq

— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) April 30, 2024

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.