112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarının “acil” çağrısı var!

Memur-Sen Adana İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, 112 Acil Çağrı Merkezi personellerinin maaşlarının adaletli bir şekilde yükseltilmesini, ayrıca hafta sonu, bayram tatili ve resmi tatillerde yapılan çalışmalara karşılık ek ücret verilmesini istedi.

112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarının “acil” çağrısı var!
Yayınlama: 02.05.2024
A+
A-

ZİYA İPEK- ÖZEL HABER

Bekir Nennioğlu, 112 Acil Çağrı Merkezi personellerinin sorunlarına ilişkin, 112 Acil Çağrı Merkezi önünde Büro Memur-Sen  1 Nolu Şube Başkan Vekili Ahmet Yılmaz, Başkan Yardımcılar Atilla Sarıcan ,Esef Taşkınlar, Ümit Mert Açış , Caner Yaltır, Sağlık-Sen Şube Başkan Yardımcısı Süleyman Bora  ve çalışanlarla birlikte açıklama yaptı. 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarının yalnız olmadığını aktaran Nennioğlu açıklama öncesinde, 210 gündür Gazze’de, masum insanları hedef alan saldırılarla soykırım gerçekleştirildiğini belirterek, uluslararası toplumu acil eyleme çağırıp insanlık suçu işleyenlerin hesap vermesi için harekete geçilmesini beklediklerini kaydetti.

112 Acil Çağrı Merkezi personellerinin karşılaştığı sorunlara dikkat çekmek ve çözüm önerilerini kamuoyuyla paylaşmak istediklerini aktaran Nennioğlu, bu amaçla açıklama gerçekleştirdiklerini vurguladı. Nennioğlu, 112 Acil Çağrı Merkezi personellerinin maaşlarının adaletli bir biçimde yükseltilmesi gerektiğini, bunun moral ve motivasyonlarının artması açısından önemli olduğunu vurgu yaptı. Hafta sonu, bayram tatili ve resmi tatillerde yapılan çalışmalara karşılık ek ücret verilmesini, iş barışını korumak ve personelin haklarını güvence altına almak gerektiğini anlatan Nennioğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Personellere nakdi yemek ücreti verilmeli ve servis imkanı sağlanmalıdır. 112 Acil Çağrı Merkezleri Kuruluş, Görev ve Çalışma Yönetmeliği’nin eksiklikleri giderilmelidir. Standart ve adaletli bir uygulama için yönetmelik güncellenmelidir. Çağrı alıcı personele radyasyon kaynaklı tazminat ve yıpranma payı verilmelidir. Fazla yapılan çalışmalara mesai ücreti verilmeli veya fazla çalışma karşılığında izin kullandırılmalıdır. Vatandaş ile 112 Acil Çağrı Merkezi çağrı alıcılarının arasındaki davalarda personelin hukuki ve kişilik hakları korunmalıdır. 112 Acil Çağrı Merkezlerindeki personel açığı giderilmelidir. Pandemi ve deprem gibi acil durumlar karşısında personel eksikliği yaşanmamalıdır. Personellerin yıllık düzenli olarak sağlık taraması yapılmalıdır. 112 Acil Çağrı Merkezi personellerinin karşılaştığı bu sorunların çözümü için gerekli adımların atılmasını ve personelin haklarının korunmasını talep ediyoruz.”

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.