18 NİSAN 2024
BIST 100 9.530,47 % -0,18
DOLAR 32,511 % 0,19
EURO 34,843 % 0,35
ALTIN GR. 2.474,59 % 0,50
BRENT 86,820 % -0,24
BTC 61.608,76 % 1,26
Haber Giriş: 18.05.2022 - 14:50 | Son Güncelleme: 18.05.2022 - 14:51

Türk Telekom Opera Salonu için gala düzenlendi

Türk Telekom CEO'su Ümit Önal, "Türkiye'nin kültür ve sanat belleğinde iz bırakan, yenilenerek geniş ve kapsamlı bir kültür kompleksine dönüşen AKM'nin ana destekçisi olmaktan büyük gurur duyuyoruz" dedi.

Türk Telekom Opera Salonu için gala düzenlendi

Türk Telekom CEO'su Ümit Önal, "Türkiye'nin kültür ve sanat belleğinde iz bırakan, yenilenerek geniş ve kapsamlı bir kültür kompleksine dönüşen AKM'nin ana destekçisi olmaktan büyük gurur duyuyoruz" dedi.

Türk Telekom CEO'su Ümit Önal, ''Türkiye'nin kültür ve sanat belleğinde iz bırakan, yenilenerek geniş ve kapsamlı bir kültür kompleksine dönüşen, bir 'şehir mıknatısı' gibi günün her saatinde yaşayan AKM'nin ana destekçisi olmaktan büyük gurur duyuyoruz.' dedi.

Atatürk Kültür Merkezi (AKM) içerisinde yer alan Türk Telekom Opera Salonu için düzenlenen gala, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı ve Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Fatih Sayan, Türk Telekom CEO'su Ümit Önal'ın yanı sıra spor, siyaset, kültür ve sanat dünyasından çok sayıda ismin katılımıyla gerçekleştirildi.

AKM'nin ana destekçisi Türk Telekom'un düzenlediği galada İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası'nın yanı sıra Cengiz Özkan, Dilek Türkan ve Mazhar Alanson sahne aldı.

Önal etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada Türk Telekom olarak sanata verdikleri desteğin kendileri için öneminden ve teknoloji ile sanat entegrasyonundan bahsetti.

Teknolojinin sunduğu imkanları sanatseverler için seferber ettiklerini belirten Önal, şunları kaydetti:

'Türkiye'nin kültür ve sanat belleğinde iz bırakan, yenilenerek geniş ve kapsamlı bir kültür kompleksine dönüşen, bir 'şehir mıknatısı' gibi günün her saatinde yaşayan AKM'nin ana destekçisi olmaktan büyük gurur duyuyoruz. 7 yıl sürecek bu uzun soluklu desteğimiz ile yüksek teknoloji alanındaki birikimimizi milli kültürümüzün hizmetine sunacak olmanın heyecanı içindeyiz.

Geleceği yeni nesil teknolojilerle şekillendirme sorumluluğuyla Türkiye’nin dijital dönüşümüne liderlik ederken, teknolojiyi iyilik ve faydaya dönüştürme ve temas ettiği herkesi değerli hissettirme yaklaşımını benimsiyoruz. Bu önemli yapıdaki teknoloji desteğimizin yanında özellikle görme ve işitme engellilerin hayatını kolaylaştıracak uygulamalarımızı entegre ettiğimiz AKM’nin, her yaştan ve her kesimden insanın keyif alacağı bir merkez olması için çalışıyoruz.'

İstanbul Senfoni Orkestrası Türk Telekom Özel Performansı sahneledi

Etkinlik çerçevesinde İstanbul Senfoni Orkestrası’nın Türk Telekom Özel Performansı'nda sanatseverler, 12 parçadan oluşan repertuarı dinledi. Şef Hasan Tura’nın yönettiği orkestraya, Dilek Türkan, Cengiz Özkan, Görkem Ezgi Yıldırım ve Mazhar Alanson da eşlik etti.

Fiziksel, teknik ve mimari analizler sonucunda, en iyi doğal akustiği elde edebilmek için tasarlanan Türk Telekom Opera Salonu’nda gerçekleştirilen konser izleyiciler tarafından beğeni topladı.

Türkiye'de ilk kez opera ve dijital sanat aynı sahneyi paylaştı

Gala öncesi ve orkestra performansı sırasında, yenilikçi sahne ve ışık tasarımıyla oluşturulan dijital sanat gösterisi de salonun tamamına yansıtılarak, izleyicilerin beğenisine sunuldu.

Türkiye'de ilk defa, bir senfoni orkestrası performansı dijital içerik ile harmanlanırken, 70 kişilik orkestra, 40 kişilik koro ve 4 solist tarafından Türk Telekom Opera Salonu'nun ikonik mimarisinde gerçekleştirilen senfoniye eşlik eden dijital şov, izleyicilere ayrıcalıklı bir deneyim yaşattı.

Sahne sanatları ile dijital dünyayı bir araya getiren gösteri, orkestra tarafından seslendirilen 12 eserin hikayelerinden esinlenerek hazırlandı.

Sesli Adımlar yakın zamanda AKM'de kullanılmaya başlanacak

Etkinlikte verilen bilgiye göre, Türk Telekom sanat ve teknolojinin yanında, AKM'nin daha erişilebilir bir merkez olma misyonuna da katkı vermeye devam ediyor.

Türk Telekom’un görme ve işitme engelliler için hayatı kolaylaştırmayı amaçlayan uygulaması Sesli Adımlar, yakın zamanda Atatürk Kültür Merkezi’nde de kullanılmaya başlanacak.Böylece görme ve işitme engelli sanatseverler, Atatürk Kültür Merkezi’nin kapalı ve açık alanlarını, mobil telefonlarına yükledikleri bu özel uygulama eşliğinde ziyaret edebilecek.

Türk Telekom, AKM içerisinde ve Beyoğlu Kültür Yolu’ndaki tüm Wi-Fi bağlantı noktalarını ve paydaşları ile birlikte geliştirdiği yerli 5G altyapısını hazırlarken, ziyaretçiler uçtan uca sağlanan telekomünikasyon hizmetleriyle bağlantıda kalacak.

AKM ziyaretçileri, Türk Telekom’un özel ağırlama alanında (Türk Telekom Lounge) vakit geçirme imkanı bulacak.

AKM içerisinde faaliyet gösterecek robotcafe de tüm ziyaretçilere keyifli anlar yaşatacak.

Türk Telekom, AKM ve Beyoğlu Kültür Yolu’nda sanatseverler için etkinlikler, atölye çalışmaları ve organizasyonların yanı sıra ayrıcalıklar da sunacak.


YORUMLAR

Türk Telekom Opera Salonu için gala düzenlendi
haberine yorum yapın
0 YORUM