17 NİSAN 2024
BIST 100 9.548,09 % -1,36
DOLAR 32,512 % 0,19
EURO 34,562 % 0,05
ALTIN GR. 2.493,05 % 0,27
BRENT 90,090 % 0,72
BTC 63.767,10 % 1,15
Haber Giriş: 23.11.2022 - 10:37 | Son Güncelleme: 23.11.2022 - 10:38

Toros Tarım Ar-Ge Merkezi’ne “SHEN En İyi Araştırmacı” ödülü

Toros Tarım Ar-Ge Merkezi ekibinin katkılarıyla hazırlanan derleme makale ile Ar-Ge Uzmanı Cemre Avşar, SHEN Bilim, Sağlık ve Mühendislik Ödülleri kapsamında “En İyi Araştırmacı” ödülüne layık görülerek hem Toros Tarım’ı hem ülkemizi gururlandırdı.

Toros Tarım Ar-Ge Merkezi’ne “SHEN En İyi Araştırmacı” ödülü

Toros Tarım Ar-Ge Merkezi ekibinin katkılarıyla hazırlanan derleme makale ile Ar-Ge Uzmanı Cemre Avşar, SHEN Bilim, Sağlık ve Mühendislik Ödülleri kapsamında “En İyi Araştırmacı” ödülüne layık görülerek hem Toros Tarım’ı hem ülkemizi gururlandırdı.

Gübre sektörüne Ar-Ge çalışmaları ile öncülük eden Toros Tarım, akademik yayınlarda da sektöre yol gösteriyor. Yaptıkları çalışmalarla ve yazdıkları makalelerle sektörü geleceğe taşıyan Toros Tarım Ar-Ge Merkezi, elde ettiği başarıları ödüllerle taçlandırmayı da sürdürüyor. Bunun son örneğine Toros Tarım Ar-Ge Merkezi’nin uzmanlarından Cemre Avşar imza attı.  Avşar, dünyanın en prestijli yayınevlerinden Taylor & Francis’in “Environmental Technology Reviews” dergisinde yayınlanan makaleye verdiği destekle, SHEN Uluslararası Bilim, Sağlık ve Mühendislik Ödülleri’nde “En İyi Araştırmacı” ödülünü almaya hak kazandı.

Toros Tarım, faaliyet alanları kapsamında yeşil mutabakat ve döngüsel ekonomi gibi sürdürülebilirlik konsepti çerçevesinde atık yönetimini ön planda tutuyor. Bu kapsamda Toros Tarım Ar-Ge Merkezi, CO2 salımları azaltımı ve endüstriyel atıkların ikincil bir hammadde kaynağı olarak kullanımı gibi çevresel anlamda odak noktası olan konularda gerçekleştirdiği çalışmalar ile literatüre katkıda bulunuyor.

Yapılan akademik çalışmalar ise gerçekleştirilen Ar-Ge faaliyetlerinin temeli niteliğinde. Toros Tarım Ar-Ge Merkezi ekibinden Cemre Avşar, Didem Tümük, Ahmet Ozan Gezerman ile Strateji ve İş Geliştirme Departmanı’ndan Abdullah Emre Yüzbaşıoğlu’nun katkılarıyla hazırlanan “Focusing on the Merseburg Process: Benefits on Industrial Decarbonization and Waste Minimization” (Merseburg Sürecine Odaklanmak: Endüstriyel Karbonsuzlaştırma ve Atık Minimizasyonunun Faydaları) başlıklı derleme makale, alanında en prestijli yayınevlerinden biri olarak kabul edilen Taylor & Francis Yayınevi’nin “Environmental Technology Reviews” dergisinde yayınlandı. 

Karbondioksit emisyonlarının azaltımı ve endüstriyel atık yönetimi gibi çevresel anlamda güncel odak konularını ele alan makale, elde ettiği başarıyla araştırmacıların başarılarını kutlamak ve yeni çalışmaları teşvik edecek motivasyonu sağlamak amacıyla düzenlenen SHEN Uluslararası Bilim, Sağlık ve Mühendislik Ödülleri organizasyonun da takdirini kazandı. Makale yazarlarından Toros Tarım Ar-Ge Uzmanı Cemre Avşar, uluslar arası arenada saygınlığıyla tanınan organizasyonun bilim komitesi tarafından “En İyi Araştırmacı” kategorisinde aday olarak önerildi. Adaylığın ardından yapılan değerlendirmeyle birlikte Avşar, araştırmacı özgeçmişi oylaması sonrasında Kimya Mühendisliği Ana Bilim Dalı, Atık Yönetimi alt başlığında “En İyi Araştırmacı” ödülünü almaya hak kazandı.

“Yeni Başarıları teşvik edecek”

İmza attıkları araştırma-geliştirme faaliyetleriyle sektörü daha ileriye taşımayı amaçladıklarını vurgulan Toros Tarım Araştırma Planlama ve Koordinasyon Genel Müdür Yardımcısı Nermin Aka, bu konuda çok emek harcayan Ar-Ge Merkezi ekibinin elde ettiği başarılarla çalışmalarının karşılığını aldığını ifade etti. Toros Tarım Ar-Ge Merkezi’nin uzmanlarından Cemre Avşar’ın layık görüldüğü ödülün kendilerini gururlandırdığını vurgulayan Aka, “Çeşitli uluslararası dergilerde yeşil mutabakat konsepti çerçevesinde endüstriyel atıkların geri dönüşümü ve değerlendirilmesi, fosil yakıtlara alternatif sıfır karbon salınımına sahip enerji kaynağı olan yeşil amonyak ve tarımda kullanılan fosfatlı gübrelere alternatif yeni nesil nano malzemelerin kullanımı konularında yayınlanmış başka çalışmaları da bulunan Cemre Avşar’ın elde ettiği başarı, hem Toros Tarım Ar-Ge Merkezi’ni hem de ülkemizi gururlandırdı. Başta Cemre Avşar olmak üzere tüm AR-GE Merkezi çalışanlarımıza büyük bir azimle gerçekleştirdikleri çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz. Bu ödül, yeni projeler, makaleler, başarı ve ödüller için bizi daha da teşvik edecektir” diye konuştu.


YORUMLAR

Toros Tarım Ar-Ge Merkezi’ne ödül
haberine yorum yapın
0 YORUM