20 NİSAN 2024
BIST 100 9.693,46 % 1,77
DOLAR 32,500 % 0,08
EURO 34,690 % -0,12
ALTIN GR. 2.499,53 % 0,61
BRENT 86,620 % 0,27
BTC 64.062,21 % 0,84
Haber Giriş: 25.05.2023 - 13:31 | Son Güncelleme: 25.05.2023 - 13:32

Tetra Pak, Financial Times 2023 Avrupa İklim Lideri seçildi

Dünyanın lider gıda işleme ve paketleme çözümleri şirketi Tetra Pak, sera gazı emisyonlarını azaltma konusunda kaydettiği ilerleme iklim eylemine yönelik güçlü taahhütleri sayesinde, Financial Times tarafından 2023 Avrupa İklim Lideri seçildi.

Tetra Pak, Financial Times 2023 Avrupa İklim Lideri seçildi

Dünyanın lider gıda işleme ve paketleme çözümleri şirketi Tetra Pak, sera gazı emisyonlarını azaltma konusunda kaydettiği ilerleme iklim eylemine yönelik güçlü taahhütleri sayesinde, Financial Times tarafından 2023 Avrupa İklim Lideri seçildi.

Financial Times ve Statista tarafından değerlendirilen binlerce şirket arasından sera gazı emisyon yoğunluklarında yalnızca en büyük azalmayı sağlayan 500 şirket final listesinde kendisine yer buldu. Listedeki her şirkete emisyon hacmi, bu emisyonları açıklama düzeyi ve yüzde olarak emisyon azaltımı bilgileri kullanılarak hesaplanan puanlar verildi. İnsanı ve gezegeni korumaya yönelik bir yaklaşımla gıdayı her yerde güvenli ve erişilebilir hale getirmeyi taahhüt eden Tetra Pak, beş yıllık sürede Kapsam 1 ve Kapsam 2 emisyonlarında yüzde 54,3 azalma sağlayarak liste içerisinde ilk yüzde 20’lik dilime girmeyi başardı.

Sıralama, aynı zamanda Tetra Pak'ın Karbon Saydamlık projesi A listesinde yer alan işletmeler arasına düzenli olarak dahil edilmesini ve Bilime Dayalı Hedefler Girişimi tarafından onaylandığı şekliyle 1,5 santigrat derecelik yol haritası kapsamındaki net sıfır hedeflerini ön plana çıkarıyor.

“Çevresel etkimizi daha da azaltma planlarımız var”

Tetra Pak CEO’su ve Başkanı Adolfo Orive, konu hakkında şunları söyledi: “Bu başarı ekibimizin, tedarikçilerimizin, müşterilerimizin ve diğer paydaşlarımızın sıkı çalışmasının ve adanmışlığının bir kanıtı. Değer zincirimizi karbondan arındırarak döngüsel çözümler üretirken, gıda sisteminin dayanıklılığına katkıda bulunarak ve biyoçeşitliliği koruyarak çevresel etkimizi daha da azaltma planlarımız var. Gıdayı her yerde güvenli ve erişilebilir kılmayı taahhüt ettiğimiz ve iyi olanı yani gıdayı, insanları ve gezegeni koruyacağımıza söz verdiğimiz için tüm bu çalışmalarımız amacımızın temelini oluşturuyor.”

“İzmir fabrikamızda karbon salınımını yüzde 5 azalttık”

Tetra Pak Türkiye Sürdürülebilirlik Direktörü Volkan Aydeniz ise “Odak noktamızda doğa üzerindeki etkisi daha az olan malzemelerin kullanımını en üst düzeye çıkarmak, ambalajlarımızın kağıt ve bitki bazlı içeriğini artırmak, bu hammaddeleri biyoçeşitliliği ve doğal ortamları koruyan yollarla tedarik etmek var. Tetra Pak ambalajlarının tamamı düşük karbonlu döngüsel ekonomiyi destekliyor. İzmir’deki fabrikamız, dünyadaki 35 benzer Tetra Pak fabrikası arasındaki en başarılı ve en verimli fabrika olarak dikkat çekiyor. Bu vizyon doğrultusunda fabrikamızda karbon salınımını geçtiğimiz yıldan bu yana yüzde 5 azalttık. Ayrıca 2014 yılından bu yana milyon standart paket başına enerji tüketimini yüzde 5,4, üretim firesini ise yüzde 14,5 oranında azalttık. 2021 yılına kıyasla su tüketiminde de yüzde 9 iyileşme sağladık. İçecek kartonlarının geri dönüşümüne başladığımız 1995 yılından bu yana da 9 milyar adedin üzerinde içecek kartonunun geri dönüştürülmesine katkı sunduk. Tetra Pak olarak, daha iyi ve yeşil bir gelecek için dünyanın en sürdürülebilir gıda ambalajını üretmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

Tetra Pak, Financial Times 2023 Avrupa İklim Lideri seçildi
haberine yorum yapın
0 YORUM