20 NİSAN 2024
BIST 100 9.693,46 % 1,77
DOLAR 32,500 % 0,08
EURO 34,690 % -0,12
ALTIN GR. 2.497,16 % 0,51
BRENT 86,620 % 0,27
BTC 64.062,21 % 0,84
Haber Giriş: 10.03.2022 - 09:49 | Son Güncelleme: 10.03.2022 - 10:01

Sosyal Girişimcilik Ekosisteminin ulusal ve bölgesel aktörleri Adana’da buluştu

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) iş birliği ile Türkiye Sosyal Girişimcilik Ağı (TSGA), Koç Üniversitesi Sosyal Etki Forumu (KUSIF), Mikado Sürdürülebilir Kalkınma Danışmanlığı, Impact Hub İstanbul, Impact Hub Ankara tarafından, Adana'da “Sosyal Girişimcilik” çalıştayı düzenlendi.

Sosyal Girişimcilik Ekosisteminin ulusal ve bölgesel aktörleri Adana’da buluştu

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) iş birliği ile Türkiye Sosyal Girişimcilik Ağı (TSGA), Koç Üniversitesi Sosyal Etki Forumu (KUSIF), Mikado Sürdürülebilir Kalkınma Danışmanlığı, Impact Hub İstanbul, Impact Hub Ankara tarafından, Adana'da “Sosyal Girişimcilik” çalıştayı düzenlendi.

Türkiye’de Sosyal Girişimcilik Araştırması Projesi kapsamında ÇKA toplantı salonunda gerçekleştirilen çalıştaya, Adana ve Mersin’den aralarında sosyal girişimciler, kooperatifler, üniversiteler, sivil toplum, kamu ve destek kuruluşları ile özel sektörün de yer aldığı 39 kuruluştan 42 temsilci katıldı.

Araştırmanın temel hedefleri,  detaylı ve çok katmanlı bir ekosistem haritası oluşturma üzere, katılımcılar sosyal girişimciler başta olmak üzere aktif yurttaşlar, aracı yapılar, hibe/fon sağlayıcılar, kamu kurumları, özel sektör, sivil toplum, bilgi üretenler gibi farklı işlevleri yerine getiren paydaşlardan belirlendi.

Çalıştayın ilk oturumda, uzmanlar tarafından katılımcı yerel aktörlere sosyal girişimcilik kavramı üzerine geniş kapsamlı bilgilendirme sunumları yapıldı, ikinci oturumda ise haritalama çalışmalarının yanı sıra, farklı yerel/bölgesel bağlamlardaki durumu anlamak ve değerlendirmek için grup çalışmaları gerçekleştirildi.

Toplantıda gerçekleştirilen somut öneri ve tespitler Türkiye’de Sosyal Girişimcilik Araştırmasına önemli girdiler sağlayacak. 2022 yılının ilk yarısında tamamlanması planlanan araştırma, Türkiye’deki sosyal girişimcilik ekosistemini haritalandırarak ülke bağlamına özgü politika önerileri geliştirmeyi ve sosyo- ekonomik kalkınma için sosyal girişimciliğin önemini gösteren kanıtlar sunmayı hedefliyor. Proje çıktıları, ekosistem haritasının yanı sıra Türkçe ve İngilizce rapor ile kamuoyu ile paylaşılacak.

ÇKA Genel Sekreter V. Ahmet Rifat Duran konuyla ilgili yaptığı açıklamasında;  Ajans olarak girişimciliğin geliştirilmesine yönelik “ekosistem geliştirme” odaklı faaliyetler sürdürdüklerini belirterek, ekosistemin her unsurunun gelişimini destekleyen etkin politikalar ile bölgedeki donanımlı yetenek havuzunu zenginleştirmeyi, hızlandırıcı kuruluşların kapasitelerini geliştirmeyi, kalifiye bir bölgesel mentor ağı oluşturmayı ve girişimcilerin finansmanında özel sektörün rolünü artırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Küresel trendlere paralel olarak yenilikçi ve yaratıcı çözümler ile sosyal faydayı birleştiren sosyal girişimcilik konusun gün geçtikçe önem kazandığına dikkat çeken Duran, “Son dönemlerde yaşanan göç, salgın, sosyal ve çevresel sorunlar göz önünde bulundurulduğunda sosyal girişimcilik alanında farkındalığın artırılması, kapasitenin geliştirilmesi, sosyal girişimciliği güçlendirecek ara yüzlerin kurulması/geliştirilmesi, network faaliyetlerinin artırılması bölgemizin sosyo-ekonomik kalkınması açısından oldukça kritiktir. Ajansımız da bunun bilincinde olarak bu alanda ekosistemi güçlendirecek faaliyetlerini çeşitlendirerek sürdürmektedir.” dedi.


YORUMLAR

Girişimcilik Ekosistemi aktörleri Adana’da buluştu
haberine yorum yapın
0 YORUM