29 MART 2024
BIST 100 9.125,29 % 0,50
DOLAR 32,368 % 0,16
EURO 34,964 % -0,29
ALTIN GR. 2.325,57 % 0,22
BRENT 87,260 % 0,43
BTC 70.338,66 % -0,52
Haber Giriş: 23.11.2022 - 14:22 | Son Güncelleme: 23.11.2022 - 14:27

Seyhan Belediyesi'nin glütensiz ürünleri tanıtıldı

Seyhan Belediyesi’nin, dezavantajlı konumdaki vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmaya yönelik olarak hizmetler kapsamında üretilen glütensiz gıdaların tanıtımı yapıldı.

Seyhan Belediyesi'nin glütensiz ürünleri tanıtıldı

Seyhan Belediyesi’nin, dezavantajlı konumdaki vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmaya yönelik olarak hizmetler kapsamında üretilen glütensiz gıdaların tanıtımı yapıldı.

Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Gıda Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Şehmus Alparslan, Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Diyetisyeni Özgan Arı, belediye bürokratları ile glüten hassasiyetine sahip kişiler ve aileleri katıldı.

Glüten hassasiyetinin günümüzün en önemli sağlık sorunlarından biri olduğunun altını çizen Başkan Akif Kemal Akay, glüten hassasiyetinin toplumda giderek arttığına işaret etti. Glütensiz ürünlere erişim ile yüksek fiyatların aileleri oldukça zor durumda bıraktığını vurgulayan Başkan Akay, “Zaten ekonomik sıkıntı içinde olan çoğu ailenin bu tarz bir beslenmeye maruz kalması oldukça ciddi bir sorundu. Bu ürünlerin fiyatlarını düşürmek temel amaçlarımızdan bir tanesiydi. Nitekim buna ait çalışmalarda sonuç almaya başladık” dedi.

"Hem üreteceğiz hem çeşitlendireceğiz"

Bir çölyak hastasının “Bamyanın içine bandıra bandıra ekmek doğramak çok büyük arzum. Bunu yapamıyorum” şeklindeki sözleriyle ekonomik koşulları iyi olsa dahi glüten hassasiyeti taşıyan çok sayıda kişinin birçok şeyden mahrum kaldığını aktaran Akay, “Önümüzdeki süreçlerde sadece glütensiz ürünleri üretmek değil, bunları çeşitlendirmek bizim temel amaçlarımız arasında. Bu nedenle ekimini yaptığımız yuka patatesi, stevia, spirulina gibi ürünler bu gıdaları zenginleştirmek için kullanmaya başladığımız şeyler” diye konuştu.

Yapılabilecek yeni çalışmalar konusunda katılımcılardan fikirsel anlamda destek isteyen Başkan Akay, “Bizler sonuçta bir yol açacağız, bir kapı aralayacağız. Güvenli gıda, gıda güvenilirliği konusunda bizlere yardımcı olursanız biz de bu yönde çalışmalarımızı sürdürürüz. Biz sizlerle varız” şeklinde konuştu.

Gıda Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Şehmus Alparslan, Seyhan Belediyesi’nin kırsalı kalkındırma ile gıdaya erişim konusunda sıkıntı yaşayan dar gelirli kesimlerin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmalarının önemine dikkati çekti. Alparslan, “Glüten ve glüten hassasiyetinden doğan fizyolojik sorun yaşayan bireylerin glütensiz ürünlere erişimde sıkıntı yaşadığını biliyoruz. En çok da bu arkadaşlarımızın aileleri bunları yaşıyor. İmkanlar doğrultusunda ulaşılabilirliği doğrultusunda destek sunan kurum ve kuruluşların önemli bir işi yerine getirdiğini de ifade etmek gerekiyor. Bu çalışmayı organize edenlere ve özellikle Seyhan Belediye Başkanımız Akif Kemal Akay nezdinde Seyhan Belediyesi’ne teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Balcalı’dan destek

Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Diyetisyeni Özgen Arı, “Bizler için çok ciddi bir problem olan, glüten hassasiyeti olan hastalarımıza çözüm ortağı olduğu için Seyhan Belediyesine, Seyhan Belediyesi Başkanı Sayın Akif Kemal Akay’a çok çok teşekkür ediyoruz. Bizim için çok büyük bir problem hastalarımızın ürüne ulaşması, hele ki ekonomik problemi olan hastaların ürüne ulaşması ciddi bir problem. Bu noktada belediyenin bizlere çözüm ortağı olması oldukça mutluluk verici ve üniversite hastanesi olarak da elimizden gelen tüm desteği vereceğimize burada söz veriyorum. 

Toplantı sonrasında katılımcılara üretilen glütensiz ürünler ikram edildi.

 

 


YORUMLAR

Seyhan Belediyesi'nin glütensiz ürünleri tanıtıldı
haberine yorum yapın
0 YORUM