25 NİSAN 2024
BIST 100 9.722,09 % 0,80
DOLAR 32,589 % 0,15
EURO 35,000 % 0,49
ALTIN GR. 2.425,26 % 0,09
BRENT 87,280 % 0,09
BTC 64.353,74 % 0,46
Haber Giriş: 05.06.2023 - 13:38 | Son Güncelleme: 05.06.2023 - 13:39

Setur’un uluslararası arenadaki ilk Duty Free mağazası Köln-Bonn Havalimanı’na açıldı

Koç Topluluğu şirketlerinden Setur’un, Türkiye’nin ilk duty free markası “Setur Duty Free”, uluslararası arenadaki ilk operasyonu olan Köln-Bonn Duty Free mağazasını faaliyete açtı.

Setur’un uluslararası arenadaki ilk Duty Free mağazası Köln-Bonn Havalimanı’na açıldı

Koç Topluluğu şirketlerinden Setur’un, Türkiye’nin ilk duty free markası “Setur Duty Free”, uluslararası arenadaki ilk operasyonu olan Köln-Bonn Duty Free mağazasını faaliyete açtı.

Duty Free işletmeciliğinde Türkiye’nin lider ve en yaygın markası Setur Duty Free, Köln-Bonn Havalimanı’ndaki Duty Free mağazasını 1 Haziran 2023 itibarıyla faaliyete geçirdi. Setur Duty Free, yılda 150 farklı noktada binlerce uçuşa ve 12,4 milyon yolcuya* ev sahipliği yapan havalimanının iki terminalinde yaklaşık 1.500 metrekarelik satış alanının duty free ve duty paid (gümrük vergisi ödenmiş) operasyonunu 2030 yıl sonuna kadar yürütecek. İlk adım olarak Terminal 1’de 900 metrekarelik mağazası ile hizmet vermeye başlayan Setur Duty Free, kısa süre içerisinde Terminal 2’deki 600 metrekarelik mağazasını da hizmete açacak. 

Sürdürülebilirliğe katkı sağlayan mimari tasarıma sahip satış alanlarında, alışverişi dijitalleştiren, müşteri deneyimi ve memnuniyetini ön planda tutan yenilikçi mağaza uygulamaları ile misafirlerine benzersiz bir alışveriş deneyimi yaşatacak.

Sürdürülebilir çözümler ve dijitalleşen mağaza deneyimi ile uluslararası arenada fark yaratacak 

Mimari olarak “premium duty free” konseptinde ve “açık pazar alanı” tarzında tasarlanan mağazada, Köln-Bonn Havalimanı yolcularının deneyimini odağa alan satış alanları bulunuyor. Modern mimarisi ile dikkat çeken satış alanları, Cologne ve Bonn’un kültürel, renkli yaşam tarzını yansıtıyor. Sürdürülebilir ve geri dönüşümlü yüzey malzemelerinin kullanıldığı mağazada, müşteri deneyimini artıracak dijital çözümler de entegre ediliyor. Türkiye, İspanya ve İtalya ağırlıklı olmak üzere 150 farklı noktaya uçuşun gerçekleştiği böylesine önemli ve yoğun bir havalimanında mağazacılık deneyimini dijitalleştirerek, veri analizini kullanarak müşteri deneyimini artıracak ve buradaki potansiyeli en üst seviyede açığa çıkaracak dijital uygulamalarla alışveriş deneyimi zenginleştiriliyor.

Setur CEO’su Ahmet Sönmez, Setur Duty Free’nin uluslararası arenadaki fırsatları önceliklendirdiği, aynı zamanda da Türkiye’de mağazaların genişletilmesi ve zenginleştirilmesine odaklanılan yeni bir dönem içerisinde olduklarını belirtirken, şunları söyledi: 

“Duty free alanının öncü ve en yaygın markası Setur Duty Free, ihale sürecini başarıyla tamamladığı yurtdışındaki ilk yatırımı 1 Haziran 2023 itibarıyla faaliyete geçirdi. Şirketimiz, Köln-Bonn Havalimanı’nın Duty Free operasyonlarını 7,5 yıllığına yöneteceği yepyeni bir dönemi başlatırken aynı zamanda uluslararası arenaya da güçlü bir giriş yaptı. İhale sürecinde, ortaya koyduğumuz sürdürülebilirliği ve dijitalleşmeyi birleştiren yaklaşımımız bizi ön plana çıkarmıştı. Bu yaklaşımımız doğrultusunda tüm mağaza alanlarımızı sürdürülebilir malzemelerle tasarladık. Köln-Bonn Havalimanı’nın 2050 yılında iklim-nötr olma hedefine katkı sağlayacak bu yaklaşımın yanı sıra dünyanın dört bir yanından gelen misafirlerimizin hayatlarına kolaylık katacak dijital uygulamalarımızı da satış alanlarımıza entegre ettik. Köln-Bonn Havalimanı’nda fark yaratacak anlayışımızdan aldığımız güç ile küresel ölçekte yeni olanakları gözden geçirmeye ve Setur Duty Free’yi kendi alanında global bir oyuncuya dönüştürmeye devam edeceğiz.”

Flughafen Köln/Bonn GmbH Başkanı ve CEO'su Thilo Schmid ise şunları söyledi: 

"Yeni tasarlanan Duty Free alanı, hem misafirlerimizin alışveriş deneyimlerini zenginleştirmek hem de havalimanında geçirdiği süre boyunca sunduğumuz hizmet kalitemizi daha da artırmak adına bir kilometre taşı niteliğinde. Bu yenilikçi konsepti ekibimizle birlikte mükemmel bir şekilde hayata geçiren uluslararası bir ortak bulduğumuz için çok mutluyuz" dedi.

Köln/Bonn GmbH CFO’su Torsten Schrank ise; "Setur'un ilk Avrupa lokasyonu olarak Köln Bonn'u seçmiş olmasından gurur duyuyoruz. Setur’un modern alışveriş deneyimi sunan yeni Duty Free mağazası, terminaldeki ziyaretçi karşılama konsepti yaklaşımımızla mükemmel bir şekilde uyuyor” şeklinde konuştu. 


YORUMLAR

Setur’un uluslararası arenadaki ilk Duty Free mağazası Köln-Bonn Havalimanı’na açıldı
haberine yorum yapın
0 YORUM