28 MART 2024
BIST 100 9.066,06 % 2,94
DOLAR 32,315 % 0,20
EURO 35,120 % -0,01
ALTIN GR. 2.293,70 % 0,71
BRENT 86,400 % 0,89
BTC 70.756,63 % 2,75
Haber Giriş: 13.05.2022 - 14:16 | Son Güncelleme: 13.05.2022 - 14:19

QNB Finansleasing’den sürdürülebilirlik alanında iki önemli imza

QNB Finans Leasing, UN Global Compact ve UN Women’ın ortak girişimi olan Kadının Güçlenmesi Prensipleri (Women’s Empowerment Principles - WEPs) ve dünyanın en büyük kurumsal sürdürülebilirlik girişimi olan Birleşmiş Milletler (BM) Küresel İlkeler Sözleşmesi'ni (UN Global Compact) imzaladı.

QNB Finansleasing’den sürdürülebilirlik alanında iki önemli imza

QNB Finans Leasing, UN Global Compact ve UN Women’ın ortak girişimi olan Kadının Güçlenmesi Prensipleri (Women’s Empowerment Principles - WEPs) ve dünyanın en büyük kurumsal sürdürülebilirlik girişimi olan Birleşmiş Milletler (BM) Küresel İlkeler Sözleşmesi'ni (UN Global Compact) imzaladı.

2010 yılında Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) ve Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women) ortaklığında oluşturulan WEPs, özel sektöre iş yerlerinde, piyasalarda ve toplum genelinde toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için dikkate almaları gereken temel prensipler konusunda yol gösteriyor.

Bu bildirgeye imza atan kurum ve kuruluşlar Kadının Güçlenmesi Prensipleri çerçevesinde toplumsal cinsiyet eşitliğini ilerletecek şirket politikaları oluşturmaya yönelik 7 ilkeye taahhüt veriyor. Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ni oluşturan 7 ilke şöyle sıralanıyor: 

"Cinsiyet eşitliği için üst düzey kurumsal liderlik sağlanması, tüm kadın ve erkeklere iş yaşamında adil davranılması, insan haklarına ve ayrım yapmama ilkesine saygı gösterilmesi, bu ilkelerin desteklenmesi, tüm kadın ve erkek çalışanların sağlık, güvenlik ve refahının sağlanması, kadınların eğitim, kurs ve profesyonel gelişim olanaklarının desteklenmesi, kadınlarıngüçlenmesi için girişimci gelişimi, tedarik zinciri ve pazarlama yöntemlerinin uygulanması, toplumsal girişimler ve savunuculuk çalışmalarıyla eşitliğin teşvik edilmesi, toplumsal cinsiyet eşitliğine ilişkin gelişimin ölçülmesi ve halka açık raporlanması.”

Ayrıca QNB Finansleasing Birleşmiş Milletler (BM) Küresel İlkeler Sözleşmesi'ni imzalayarak, tüm dünyada 165ülkede 15 binin üzerinde şirketten oluşan üyeleri sayesinde dünyanın en büyük gönüllü kurumsal sürdürülebilirlik inisiyatifinin üyesi oldu. BM Küresel İlkeler Sözleşmesi, dünyadaki tüm insanlara, topluluklara ve pazarlara kalıcı fayda sağlayan sürdürülebilir ve kapsayıcı bir küresel ekonomi yaratmak için kurumların birlikte hareket etmelerini destekliyor. BM Küresel İlkeler Sözleşmesi, şirketlerin ve kuruluşların stratejilerini ve operasyonlarını bu sözleşmenin; insan hakları, çalışma standartları, çevre ve yolsuzlukla mücadele alanlarında belirlenmiş 10 ilkesiyle uyumlu hale getirmeleri için desteklerken aynı zamanda BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına ulaşılabilmesi için iş dünyasına öncülük ediyor. 

Atılan imzalarla ilgili açıklama bulunan QNB Finansleasing Genel Müdürü Metin Karabiber şunları söyledi; “Finansal kiralama  sektörünün güçlü bir oyuncusu olarak, imzacısı olduğumuz bu iki önemli girişimin Türkiye’de öncüsü olmaktan dolayı gurur duyuyoruz.  QNB Finansleasing’de çalışanalrımızın yüzde 51’i kadın ve özellikle finans alanında kadın istihdamı ve yönetiminin çok önemli olduğu aşikar. Bu imzayla de finans alanında kadının üst düzey pozisyonlara gelmesi için QNB Finansleasing’in öncü rolünü daha çok dikkat çekmek istiyoruz.  Şirketimiz, güçlü ekonominin toplumsal cinsiyet eşitliğinden geçtiği inancıyla, uygulamalarını geliştirmeye ve dönüştürmeye devam ediyor Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda kurum ve kuruluşların atacağı her imza ve yaratacağı farkındalık daha eşit bir dünyanın oluşması için önemli bir adım olacaktır.”

“Leasing sektörü finansman sağladığı firmalar ve projelerle sürdürülebilir bir dünyanın oluşumunda itici bir güç"

Sözlerinde Birleşmiş Milletler (BM) Küresel İlkeler Sözleşmesi’ne attıkları imzaya da değinen Metin Karabiber şunları söyledi; “Tüm dünyada 165 ülkede 15 binin üzerinde şirketten oluşan üyeleri sayesinde dünyanın en büyük gönüllü kurumsal sürdürülebilirlik inisiyatifinin üyesi olduk. Sektörümüz özellikle finansman sağladığı firmalar ve projelerle sürdürülebilir bir dünyanın oluşumunda önemli bir itici ve dönüştürücü güce sahip. QNB Finans Leasing olarak BM Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzalayarak finansal kiralama sektörünün dönüştürücü gücünü sürdürülebilir ve kapsayıcı bir küresel ekonomi yaratmak için kullanmayı taahhüt ediyoruz.  Şirket olarak, faaliyetlerimizin doğrudan ve dolaylı etkilerini her zaman dikkate alıyor, özellikle finansman sağladığımız projelerin çevresel ve sosyal etkilerini büyük bir titizlikle değerlendiriyoruz. Finansal kaynaklara  erişmekte güçlük çeken KOBİ ve kadın girişimcilerimizi destekleyerek ekonomiye katılmalarını sağlamak, yenilenebilir enerji ve diğer çevre dostu projelerin finanse edilmesi çerçevesinde sürdürülebilir yatırım ilkesini desteklemek, inovasyon, girişimcilik ve dijital dönüşümü destekleyerek toplumu ve ekonomiyi şekillendirmek gibi pek çok konuda çalışmalar yürütüyoruz. Tüm bunları gerçekleştirirken elbette operasyonlarımızın çevresel etkilerini azaltmayı da ihmal etmiyoruz. Şirket olarak tüm iş süreçlerimizde sürdürülebilirlik bakış açısıyla hareket etmeye çalışıyoruz. BM Küresel İlkeler Sözleşmesi bu bakış açımızı yansıtan önemli bir inisiyatif. Bunun bir parçası olarak gelecek kuşaklara daha sürdürülebilir bir dünya bırakmak için tüm paydaşlarımızla birlikte hareket edeceğimizi belirtmekten memnuniyet duyuyorum” dedi.


YORUMLAR

QNB Finansleasing’den sürdürülebilirlik adımı
haberine yorum yapın
0 YORUM