19 NİSAN 2024
BIST 100 9.478,84 % -0,48
DOLAR 32,600 % 0,38
EURO 34,814 % 0,24
ALTIN GR. 2.507,68 % 0,93
BRENT 87,740 % 1,56
BTC 64.474,32 % 1,49
Haber Giriş: 12.01.2023 - 13:37 | Son Güncelleme: 12.01.2023 - 13:38

Oyun simülatörleri üreticisi DOF, Atrax Fuarı'nda yerini aldı

DOF Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Mertcan, "Ürünlerimizi deneyimleyen insanların indikten sonraki gülümsemeleri, heyecanları, yaşadıkları deneyim bizlerin en büyük ilham kaynağı" dedi.

Oyun simülatörleri üreticisi DOF, Atrax Fuarı'nda yerini aldı

DOF Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Mertcan, "Ürünlerimizi deneyimleyen insanların indikten sonraki gülümsemeleri, heyecanları, yaşadıkları deneyim bizlerin en büyük ilham kaynağı" dedi.

Sanal gerçeklik (VR) ve artırılmış gerçeklik (AR) teknolojilerini kullanarak oyun simülatörleri üreten DOF, Uluslararası Eğlence-Etkinlik, Park-Rekreasyon (Atrax) Fuarı'nda yerini aldı.

Şirket açıklamasına göre, İstanbul Fuar Merkezi'nde bugün kapılarını açan Atrax Fuarı hem eğlence parkı meraklılarını hem de potansiyel alıcıları buluşturdu. Oyun simülatörleri üreticisi DOF da fuarın katılımcıları arasında yer aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen DOF Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Mertcan, DOF olarak amaçlarının AR ve VR teknolojilerini kullanarak heyecanı ve eğlenceyi ulaşılabilir kılmak olduğunu ifade etti.

Ürünlerinin, gelişmiş AR ve VR teknolojilerini kullanarak, insanlara normal hayatlarında deneyimlemeyecekleri heyecan ve eğlenceyi sunmak için özel olarak tasarlandığını belirten Mertcan, 'Tasarımlarımız arasında yer alan Monster Jam ile 'canavar araba' kullanmanın, yerden metrelerce yüksekte engellerin üzerinden atmanın heyecanını yaşayabilirsiniz. Dahası tüm yönlere hareket edebilen, sürekli geliştirdiğimiz sanal gerçeklik teknolojimiz sayesinde gerçeğe en yakın sinemalarımızla bulunduğunuz yerden kalkmadan bir çölü, bir heyecan trenini ya da uçmayı deneyimlemelerini sağlayabiliyoruz. Ürünlerimizi deneyimleyen insanların indikten sonraki gülümsemeleri, heyecanları, yaşadıkları deneyim bizlerin en büyük ilham kaynağı.' değerlendirmesinde bulundu.

- 80'den fazla ülkeye ihracat

Mertcan, son tasarımları olan 'Mission Space: Digital Park'ta oyuncuların birbirileriyle etkileşime geçebildiğini aktararak, 'Sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik teknolojilerinin metaverse ile olan temel farkını etkileşim olarak açıklayabiliriz. Metaverse teknolojisinde kullanıcılar birbirleriyle ve etrafındaki nesnelerle etkileşime geçebilir, simülasyon içerisinde aynı deneyimi yaşayarak aralarında konuşabilir, aynı hedef için çalışabilir bu nedenle metaverse teknolojisi AR ve VR ile hazırlanmış tasarımlardan daha gerçekçidir.' ifadelerini kullandı.

AR-GE ekibiplerinin uzun süredir üzerinde çalıştığı Mission Space: Digital Park tasarımlarının metaverse teknolojisini kullanarak oyunculara 30 ila 40 dakikalık bir uzay deneyimi yaşattığını dile getiren Mertcan, '8 bölümden oluşan simülasyonda öncelikle insanlığın uzay macerası anlatıyor, oyuncular uzay kıyafetlerini giyerek roketle Dünya'dan ayrılmayı deneyimliyor, daha sonra Uluslararası Uzay Üssü'nde (ISS) uzay yürüyüşüne çıkıyor ve nihayetinde Dünya'ya geri dönüyorlar. Tüm bu görevler gerçekleştirilirken oyuncular birbirileriyle etkileşimde kalacaklar.' bilgilerini verdi.

Tasarımlarını 80'den fazla ülkeye ihraç eden DOF'un ihracat başarısı gösterdiğini belirten Mertcan, ''İstanbul İhtisas Bölgesi’nde yer alan fabrikamızda ürettiğimiz simülatörlerin yüzde 90'ını ihraç ediyoruz. Güçlü olduğumuz ABD ve Çin pazarlarının yanı sıra Avrupa, Asya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesinde de ihracat başarılarımızı artırdık.' değerlendirmesinde bulundu.

Bu arada açıklamada verilen bilgiye göre, Mission Space: Digital Park tasarımı, 2022 yılı içerisinde Türkiye'de Atrax fuarından 'Shining Star', ardından Amerika'da IAAPA Expo 2022 fuarından 'Brass Ring' ve son olarak sektörün önde gelen dergilerinden İngiltere merkezli Bloolop'tan 'Innovation Award' ödülüne layık görüldü.


YORUMLAR

Oyun simülatörleri üreticisi DOF, Atrax Fuarı'nda yerini aldı
haberine yorum yapın
0 YORUM