19 NİSAN 2024
BIST 100 9.693,46 % 1,77
DOLAR 32,493 % 0,06
EURO 34,712 % -0,06
ALTIN GR. 2.501,48 % 0,68
BRENT 86,680 % 0,34
BTC 64.118,93 % 0,93
Haber Giriş: 20.05.2022 - 10:22 | Son Güncelleme: 20.05.2022 - 10:32

MTB'den Adana Ticaret Borsası'na ziyaret

Malkara Ticaret Borsası Yönetim Kurulu ve üyeleri, TOBB Akreditasyon Sistemi kapsamında mukayese çalışmaları yapmak ve faaliyetleri yerinde incelemek üzere Adana Ticaret Borsası'nı ziyaret etti.

MTB'den Adana Ticaret Borsası'na ziyaret

Malkara Ticaret Borsası Yönetim Kurulu ve üyeleri, TOBB Akreditasyon Sistemi kapsamında mukayese çalışmaları yapmak ve faaliyetleri yerinde incelemek üzere Adana Ticaret Borsası'nı ziyaret etti.

Türkiye’nin en modern ve teknolojik borsası olan Adana Ticaret Borsası’nı yerinde incelemek için Adana’ya gelen Malkara Ticaret Borsası Başkanı Atilla Ayaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Başkanı Ersin Kaçar ve Meclis Üyelerinin yanı sıra Malkara iş insanlarından oluşan heyet, Adana Ticaret Borsası Kompleksini gezerek bilgi aldılar.

Ayaz: “Gerçekten örnek bir borsa yapmışsınız"

Malkara Ticaret Borsası Başkanı Atilla Ayaz yaptığı konuşmada, bölgelerinde giderek artan kömür madenlerinin verimli topraklarını ellerinden aldıklarını, bu yüzden ekim alanlarının azaldığını söyleyerek su havzalarının değiştiğini belirtti.

Malkara Ticaret Borsasının faaliyetleri ve işleyişi hakkında da bilgi veren Başkan Ayaz, “Borsamızın 117 faal üyesi var. 120 bin ton civarında buğday, 40 bin ton ayçiçek üretiyoruz. Hayvancılıkta sektöründe de iyiyiz. Süt ürünlerinde de üretimimiz yüksek. Adana Ticaret Borsasını ziyaret ederek Türkiye’nin en modern borsasını yerinde görmek istedik. Bu sayede iyi uygulamalardan faydalanmak istedik. Gerçekten örnek bir borsa kompleksi yapmışsınız. Ellerinize sağlık. Bugün burada kendi borsamızla ilgili yapmak istediğimiz bir çok faaliyetin yapılmış olduğunu ve fayda sağladığını gördük. İnşallah bizlerede nasip olur. Bizleri misafir ettiniz ve en güzel şekilde ev sahipliği yaptığınız için minnettarız.” dedi.

Bilgiç: "Adana, üretimi ve ticaretiyle potansiyeli olan bir il"

Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç de, Adana’nın üretimi ile ticari potansiyelinin birçok ile göre çok yüksek olduğunu ifade ederek, “Çukurova dendiği zaman sadece Türkiye değil, dünya da biliyor. Çok verimli bir ova. Ne ekerseniz biçebileceğiniz toprakları var. Bölgemizin iş insanları, üreticileri gayretli ve çalışkandır. Türkiye’nin ilk hasadı Adana’mızda başlıyor. Hasadı başlayan ürünleri yerinde görmenizin tadı başka. Bu ziyaretiniz ile Malkara TB Üyeleri ve bizim üyelerimiz arasında bir köprü oluşturarak yakınlaşmayı geliştirir, iş ilişkisini sağlarız. Her geçen yıl ekilecek topraklarımız azalıyor, nüfus artıyor. Bu yüzden her platformda dile getirdiğimiz bir sözümüz var. ‘Ekilecek bir karış toprak asla boş bırakılmamalı’ diye. Özellikle dış pazarı alternatiflendirmemiz ve katma değeri yüksek ürünler üretmeliyiz. Yaşanan savaşlardan dolayı narenciye ihracında biraz sıkıntı yaşadık ama kaliteli üretilen ürünler her zaman alıcı bulur. Bu yüzden her zaman en iyi üretimi hedeflemeliyiz. Adana Ticaret Borsası olarak üyelerimizin her zaman yaşadıkları sıkıntıları ilgili kurum ve kuruluşlara iletiyor ve takipçisi oluyoruz. Sizleri Adana’mızda görmek bizleri gerçekten mutlu etti.” diye konuştu.

Çukurova pamuğu hediye edildi

Adana Ticaret Borsa Kompleksi’nde bulunan İdari Bina, Elektronik Alım-Satım Salonu, Yetkili Sınıflandırıcı ve Merkez Laboratuvarlar, Lisanslı Depolar ile Tüccar ofislerinin gezilmesinin ardından Başkan Bilgiç, Başkan Ayaz’a tescilli Çukurova Pamuğu hediye etti.


YORUMLAR

MTB'den Adana Ticaret Borsası'na ziyaret
haberine yorum yapın
0 YORUM