19 NİSAN 2024
BIST 100 9.524,59 % -0,06
DOLAR 32,564 % 0,27
EURO 34,757 % 0,07
ALTIN GR. 2.491,27 % 0,27
BRENT 86,510 % 0,14
BTC 63.513,33 % -0,03
Haber Giriş: 23.06.2022 - 11:09 | Son Güncelleme: 23.06.2022 - 11:12

Mersin'de gençlere fiziki yeterlilik kursu

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından POMEM, PMYO, BESYO, Bekçilik ve MSÜ yerleştirme sınavlarına hazırlanan gençler için ücretsiz fiziki yeterlilik kurs hizmeti başlatıldı.

Mersin'de gençlere fiziki yeterlilik kursu

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından POMEM, PMYO, BESYO, Bekçilik ve MSÜ yerleştirme sınavlarına hazırlanan gençler için ücretsiz fiziki yeterlilik kurs hizmeti başlatıldı.

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ), Polis Akademisi, Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM), Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO), Bekçilik ve Beden Eğitimi Yüksekokulu (BESYO) gibi okullarda eğitim alarak geleceklerini şekillendirmek isteyen gençler, bu kursa katılarak fiziki yeterlilik sınavlarına hazırlanıyorlar.

Büyükşehir Belediyesi’nde görevli, alanında uzman antrenörlerin verdiği kurslarda, her öğrencinin girmek istediği okulun fiziki yeterlilik parkuru oluşturulurken, öğrenciler profesyonel bir şekilde sınavlarına hazırlanıyor. Öğrenciler Büyükşehir Belediyesi Macit Özcan Spor Tesisleri’nde Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri olmak üzere haftanın 3 günü ısınma, parkur ve kros çalışmaları yapıyor. 12 ay boyunca devam edecek olan bu çalışmaya kayıtlar devam ediyor. Kayıt yaptırmak isteyenlerin, Macit Özcan Spor Tesisleri içinde yer alan Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi akademi kayıt birimine 1 adet kimlik fotokopisi, 1 adet fotoğraf ve spor yapmasında sakınca olmadığını belirten sağlık raporu ile bizzat başvurmaları gerekiyor.

“Toplam 100’e yakın katılımcımız var. Kayıtlarımız sürekli devam ediyor”

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Emrullah Taşkın, “Büyükşehir Belediyesi olarak Askeri Okullar, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulları, Bekçilik sınavları, Polislik sınavlarına öğrenci hazırlamak için ücretsiz fiziki yeterlilik kursu açtık. Tesislerimizde gerçekleşen bu kurslara, şu ana kadar yaklaşık 100 öğrenci katılmış durumda. Bu çalışma Büyükşehir Belediyesi'nin antrenörlerinin koordinesinde yapılıyor. Amacımız Büyükşehir Belediyesi'nin diğer alanlarında olduğu gibi, fiziki yeterlilik anlamında da gençlerimizi üniversiteye hazırlamak. Biliyorsunuz Büyükşehir Belediyesi'nin Üniversiteye Hazırlık Kursları var ve bu da onun bir ayağı. Bunu da bir üniversite hazırlığı gibi düşünelim” dedi.

Gençlerin kurslardan memnun olduklarının vurgusunu yapan Taşkın, “Her okulun farklı fiziki yeterlilik sınavı var. Öğrenciler burada ona göre hazırlanıyor. Yani Polislik farklı şey istiyor, Askeri Okullar farklı şeyler istiyor. Toplam 100’e yakın katılımcımız var. Kayıtlarımız sürekli devam ediyor. Bir kısmı zaten zamanı geldiğinde kurstan ayrılıp sınavlara gidiyor. Onların yerine başkaları geliyor. 12 ay boyunca devam edecek bir çalışma bu. 1 ay önce başlayan kurslarımız devam ediyor. Tamamen ücretsiz bir kurs. Sağlıklı olduklarına dair bir rapor getirmeleri bizim için yeterli ” diye konuştu.

 


YORUMLAR

Mersin'de gençlere fiziki yeterlilik kursu
haberine yorum yapın
0 YORUM