Gültak, “Akdeniz’e sınıf atlattık”
Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, AK Parti Akdeniz İlçe Başkanlığı Yönetimi ve üyeleri ile ‘Teşkilat Bilgilendirme Toplantısında’ bir araya gelerek, belediye yönetimi olarak bugüne dek gerçekleştirdikleri hizmet ve projeler hakkında bilgiler verdi.
Gültak, “Akdeniz’e sınıf atlattık”
Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, AK Parti Akdeniz İlçe Başkanlığı Yönetimi ve üyeleri ile ‘Teşkilat Bilgilendirme Toplantısında’ bir araya gelerek, belediye yönetimi olarak bugüne dek gerçekleştirdikleri hizmet ve projeler hakkında bilgiler verdi.
Toplantıda konuşan Başkan Gültak, belediye bünyesinde çalışan bin 100 işçilerinin olduğunu belirterek; “Türkiye’de işçi çıkarmayan ender belediyelerden bir tanesiyiz. Akdeniz Belediyesi olarak personelimize en iyi maaşları da vermeye çalışıyoruz” dedi.
“Akdeniz’e sınıf atlattık”
Belediyeyi 220 milyon TL borçla devraldıklarını vurgulayan Başkan Gültak, “Buna rağmen o dönemki bütçemiz 169-170 milyon civarındaydı. Bütçemizin hepsini hiç harcamasak bile borcumuzu bitiremiyorduk. Bugün ise 330 milyon civarında borcumuz var ve tahmini bütçemiz de 1 buçuk milyar TL. Borcumuz arttı ama bütçemiz de arttı. Yaptığımız hizmet ve çalışmalarla Akdeniz’in çehresini değiştirdik, ilçemize sınıf atlattık. Değerli halkımız da bu hizmetlerden memnun. Bunu da bağımsız kuruluşların yaptığı anketlerden anlıyoruz. Akdeniz Belediyesi gelişmişlik seviyesinde Türkiye genelindeki sıralamada bizden önce 123’üncü sırada yer alırken şimdi 103’üncü sırada yer alıyor. Dolayısıyla sıralamada 20 basamak birden yükselmişiz” diye konuştu.
“Herkes yıllarca konuştu biz yaptık”
Mersin’de, 20-25 yıldır herkesin kentsel dönüşümü konuştuğunu ancak kimsenin adım atmadığına dikkat çeken Başkan Gültak; “Biz ise sadece konuşulan kentsel dönüşümü Çay Mahallesinde başlattık ve bitirdik. İnsanlar orada oturuyor ve çok mutlu. Bu şehri düzeltmenin tek yolu kentsel dönüşüm. Sadece Akdeniz değil diğer ilçelere de ihtiyaç var. Adana’da 6’nın üzerinde deprem olsa diğer ilçeler Akdeniz’den daha fazla zarar görür. Onun için hepimizin elini çabuk tutması gerekir. Barış Mahallesi’nde de çalışmalar sürüyor. Mayıs ayına kadar bitmesini bekliyoruz. Virane haldeki binalardan yeni modern binalara geçiş oluyor” dedi.
0 YORUM