23 NİSAN 2024
BIST 100 9.645,02 % -0,50
DOLAR 32,567 % 0,17
EURO 34,709 % 0,13
ALTIN GR. 2.410,70 % -0,91
BRENT 86,620 % 0,23
BTC 66.363,23 % -0,27
Haber Giriş: 11.05.2023 - 16:46 | Son Güncelleme: 11.05.2023 - 16:50

 Gökmen Akyürek, “Seçilmemiz halinde, gelecek vaat eden fikirlere açık bir yönetim olacağız”

AKY Technology İcra Kurulu Başkanı Gökmen Akyürek ve ekibi, Divan Otel’de düzenlenen basın toplantısıyla 25 Mayıs’ta yapılacak Mersin -Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) seçimlerine adaylığını açıklayarak sanayicilerin desteğini istedi. Akyürek, yönetime geldikleri takdirde gerçekleştirecekleri projeler hakkında açıklamalarda bulundu.

 Gökmen Akyürek, “Seçilmemiz halinde, gelecek vaat eden fikirlere açık bir yönetim olacağız”

AKY Technology İcra Kurulu Başkanı Gökmen Akyürek ve ekibi, Divan Otel’de düzenlenen basın toplantısıyla 25 Mayıs’ta yapılacak Mersin -Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) seçimlerine adaylığını açıklayarak sanayicilerin desteğini istedi. Akyürek, yönetime geldikleri takdirde gerçekleştirecekleri projeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Toplantıda, Mersin -Tarsus OSB’de tespit ettikleri eksik ve yanlış uygulamalar hakkında konuşan Gökmen Akyürek “MTOSB otoban bağlantı yolunun yapımında plansız hareket edildi. OSB’de çalışanların yüzde 90’ının Mersin’den geleceği düşünülmeyerek bu yol Tarsus’ta açıldı. Ara ve ana yollara kavuşamayan sanayicimiz ve çalışanlarımız mağdur oldu. Bu durumda 250 sanayicimizin 30 kilometrelik yolu fazladan gitmesine sebep oldu. Geldiğimiz noktada Mersin ve sanayicilerimiz zarar gördü. OSB’ye bu konuda en büyük desteği verebilecek olan Mersin Büyükşehir Belediyesi ile ilişkiler, 4 yıl boyunca dargınlık seviyesinde tutuldu. Büyükşehir Belediye Başkanının müteşebbis heyet toplantılarına katılımı sağlanamadı. Diğer eksikliklere değinecek olursak, OSB ye ait tır kantarı ve gümrükleme sahası yapılamadı, Antrepo kurulmadı” dedi.

“Boş arsaların tamamı 35 yıllığına bir firmaya tahsis edildi”

OSB içerisindeki arsa tahsisinde ayrımcılık yapılarak sanayicilerin bu anlamda mağdur edildiğini iddia eden Akyürek, “Arsa tahsisinde ayrıcalık, yönetimde bulunan kişilere sağlandı. 15 yıl boyunca arsa tahsislerinde şeffaflık ilkesine bağlı kalınmadı. Ortak, yeşil, sağlık koruma bantları gibi boş alanların tamamı hiçbir sanayiciye sorulup oy çokluğuna bakılmadan, diğer firmaların ihtiyaçları göz ardı edilerek, tek bir firmaya bedelsiz tahsis edildi. Yaklaşık 450 dönümlük arazi, 35 yıllığına bir firmanın kullanımına sunuldu. Sanayiciler güneş enerjisi paneli koyacak yer bulamazken, söz konusu alanda kurulan GES’le üretilen enerji, OSB üzerinden geçirilmedi ve buna ilişkin genel üretici lisansı alınmadı. Otoprodüktör sanayi bölgesi olma şansını kaybettik. Bundan kaynaklı her ay farklı fatura ödemeye mahkum edilerek diğer OSB’lerden alınan enerjiye bağımlı kılındık.”

“Enerji üreten lisanslı sanayi bölgesi olacağız”

Yönetime geldikleri takdirde hayata geçirecekleri projeler hakkında bilgi veren Gökmen Akyürek, “Ortak enerji havuzunu kullanıma sunacağız. Boş alanlarda güneş ve alternatif enerji santralleri kurarak kooperatif sistemi sayesinde enerji üreten lisanslı sanayi bölgesi olacağız. Böylelikle herkesin ortak kullanımda enerji havuzu oluşturarak elektrik faturalarını yaklaşık yüzde 50’nin altına düşüreceğiz. Sanayicilerimizin birçoğu suya bağımlı olarak üretim yapıyor. Ancak tek bir su kaynağımız bulunuyor. Dışarıdan ikinci bir alternatif su kaynağını getireceğiz” dedi.

OSB içindeki fabrikalarının yanına ağaç eken sanayicilerin tamamından aidat alınmayacağını da kaydeden Gökmen Akyürek, sanayicilerin misafirlerini ağırlayabilmeleri için 2 restoran- patisserie kuracaklarını, elektrikli araçlarla firmalar arası kargo hizmeti vereceklerini ve belirli bölgelerde şarj istasyonları oluşturacaklarını söyledi.

Akyürek, yönetime geldikleri takdirde, bölgenin sanayi merkezi kimliğinin yanı sıra bir yaşam alanı yaratacak projeleri hakkında da şu bilgileri verdi, “Sanayicilerimizin faydalanabileceği birçok sosyal donatı hizmete alınacak ve bölge 7/24 canlı bir organizma gibi faaliyet gösterecek. OSB’nin kaynaklarını sanayiciye aktararak bu hareketliliğe katkı sağlayacağız. Peyzaj düzenlemelerini elden geçireceğiz. Bünyemizde Ziraat birimi oluşturacağız. Çalışanlar için otopark hizmeti vereceğimiz alanlar tasarlayacağız. Butik otel projelerimizi hızlı bir şekilde hayata geçirecek ve banka şubeleri açacağız. Uluslararası kargo firmalarına yer tahsisi yapacağız. Kariyer.net gibi dijital iş bulma platformları ile görüşerek, kalifiye eleman bulmayı kolaylaştıracağız” dedi.

“Avantajlı olanaklar sunacağız”

Kurum ve kuruluşlarla ilişkilerini güçlü tutarak hem sanayicilere hem de OSB çalışanlarına avantajlı olanaklar sağlayacaklarını açıklayan Gökmen Akyürek konuşmasını şöyle sürdürdü, “OSB’de çalışan binlerce insana sağlık hizmetini daha iyi sunmak ve iş kazalarına erken müdahale refleksini arttırmak için acil müdahale ve ambulans hizmetini kapsayan mini bir hastane kuracağız. OSB yolunda bulunan köy evlerini geleneksel mimariye vurgu yapacak şekilde restore edeceğiz. Sanayicilerimize kulüp kartı çıkartarak, Mersin ve Türkiye’nin diğer illerinde anlaşmalı yerlerde indirimler sağlayacağız. Bölgedeki model fabrikayı 12 ay kullanılacak bir fuar alanına dönüştürerek en son teknolojileri takip edip burada sergileyeceğiz. Teknolojide günün dinamikleri takip edilerek özel workshoplar düzenleyeceğiz. 3. OSB’deki itfaiyenin kapasitesini 2 katına çıkaracak ve olabilecek yangın felaketlerini daha hızlı çözeceğiz” dedi.


YORUMLAR

 Gökmen Akyürek, “Seçilmemiz halinde, gelecek vaat eden fikirlere açık bir yönetim olacağız”
haberine yorum yapın
0 YORUM