23 NİSAN 2024
BIST 100 9.645,02 % -0,50
DOLAR 32,562 % 0,15
EURO 34,891 % 0,66
ALTIN GR. 2.432,83 % 0,00
BRENT 87,150 % 0,84
BTC 66.577,84 % 0,06
Haber Giriş: 11.05.2022 - 14:02 | Son Güncelleme: 11.05.2022 - 15:11

Bursa'da AVM'de mağazanın tavanı çöktü

Bursa'da bir alışveriş merkezinde (AVM) bulunan mağazada çökme meydana geldi. İtfaiye yetkilileri, enkaz altında kalan kimsenin olmadığını açıkladı.

Bursa'da AVM'de mağazanın tavanı çöktü

Bursa'da bir alışveriş merkezinde (AVM) bulunan mağazada çökme meydana geldi. İtfaiye yetkilileri, enkaz altında kalan kimsenin olmadığını açıkladı.

Osmangazi ilçesindeki AVM'de, bir mağazanın tavanında çökme yaşandığı ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.

Polis, itfaiye ve AFAD ekipleri, kısa sürede olay yerine ulaşarak çalışma başlattı. İçerideki kişileri tahliye ederek AVM'yi girişlere kapatan ekipler, olay yerinde çalışmalarını tamamladı. 

Bursa Valisi Yakup Canbolat, çökmenin AVM'nin ikinci katındaki bir mağazanın asma katında meydana geldiğini söyledi.

Vali Canbolat, "İlk belirlemelere göre enkaz altında kalan kimsenin olmadığını düşünüyoruz. AFAD ve itfaiye ekipleri bölgede. Her ihtimali değerlendiriyoruz. Enkaz kaldırma çalışmaları tedbirli bir şekilde sürüyor. Bölgede gerekli önlemler alındı. Şu an için can kaybı veya yaralı söz konusu değil." diye konuştu.

Çalışmalar tamamlandı

Vali Canbolat'ın açıklamasından bir süre sonra itfaiye ve AFAD ekipleri enkazda arama çalışmalarını tamamlandı. İtfaiye yetkilileri, enkaz altında kalan kimsenin olmadığını açıkladı.

Mağazanın bulunduğu alışveriş merkezi yönetiminden de açıklama yapıldı. Olayda yaralanma ve can kaybı yaşanmadığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Zafer Plaza AVM'de öğle saatlerinde bir mağazamızın tavanında alçıpan çökmesi yaşanmıştır. Olay sonrası itfaiye, sağlık, AFAD ekipleri ve emniyet güçleri hızlıca olay yerine intikal ederek gerekli tüm tedbirleri almıştır. Olayda herhangi bir can kaybı veya yaralanma söz konusu değildir. AVM'miz tedbir amaçlı kısa bir süre ziyaretçilerimize kapatılmıştır ve AVM içinde bulunanlar tahliye edilmiştir. Şu saat itibarıyla AVM'miz normal çalışma sürecine dönmüştür. Olayın sebebiyle ilgili detaylı incelemeler başlatılmıştır."

Alışveriş merkezinin teknik müdürü Elektrik Mühendisi Hasan Kılıç ise çöken bölümde incelemelerin sürdüğünü söyledi. Kılıç, çökmenin, 'Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi' kapsamında bir binada başlatılan yıkım çalışmaları nedeniyle meydana geldiği yönündeki iddialarıyla ilgili, "İtfaiye ve AFAD daha doğru açıklama yapacaklardır. Ama alçıpan tavanda olduğu için ilk görüşümüz o yönde değil. Alçıpan tavanın çok küçük bir kısmı, bir bölümü çöküyor. AFAD ve itfaiye ekipleri onay verdikten sonra temizlik çalışmalarına başlayacağız” ifadelerini kullandı.

 


YORUMLAR

Bursa'da AVM'de mağazanın tavanı çöktü
haberine yorum yapın
0 YORUM