29 MART 2024
BIST 100 9.079,97 % 3,10
DOLAR 32,377 % 0,18
EURO 34,998 % -0,19
ALTIN GR. 2.324,14 % 0,16
BRENT 86,890 % 1,46
BTC 70.854,75 % 0,21
Haber Giriş: 14.01.2022 - 17:06 | Son Güncelleme: 14.01.2022 - 17:47

BSTOFFICE'in yeni rotası Avrupa ve ABD

Çevreye duyarlı, ergonomik ve çalışan verimliliğini artıran ürünlere ağırlık veren BSTOFFICE, ihracatta hedef büyüttü. Ortadoğu ve Afrika pazarına yönelen şirketin yeni rotasının Avrupa ve ABD olacağı bildirildi.

BSTOFFICE'in yeni rotası Avrupa ve ABD

Çevreye duyarlı, ergonomik ve çalışan verimliliğini artıran ürünlere ağırlık veren BSTOFFICE, ihracatta hedef büyüttü. Ortadoğu ve Afrika pazarına yönelen şirketin yeni rotasının Avrupa ve ABD olacağı bildirildi.

Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’nde ofis mobilyaları, metal ve ahşap ağırlıklı ofis sistemleri, eğitim grubu mobilya sistemleri ve çözümleri üreten BSTOFFICE, günde 250 mobilya ve 200 koltuk üretim kapasitesiyle sektöre damga vuruyor.  Uygulamaya koyduğu Entegre Yönetim Sistemi ile çevre ve insan sağlığını riske etmeyecek hammadde kullanımını, atıkları azaltmayı ve geri dönüşüm oranını artırmayı ilke edinen BSTOFFICE,  ‘Türkiye’nin 81 ilinde BSTOffice mağazası’ hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Yenilikçi ve müşteri memnuniyeti odaklı yaklaşımıyla, yurt içi ve yurt dışında mağaza ağını genişletmeye odaklanan şirket, 2022’de ve sonraki beş yılın sonunda yurt içinde 81, yurt dışında 25 mağaza/distribütörlük ağı kurmayı hedefliyor.

Şirket yetkilileri, 2022 hedefleri hakkında şu bilgileri paylaştı:

“Osmaniye OSB’de ofis mobilyaları, metal ve ahşap ağırlıklı ofis sistemleri, eğitim grubu mobilya sistemleri ve çözümleri üretiyoruz. Yenilikçi ve müşteri memnuniyeti odaklı yaklaşımıyla, yurt içi ve yurt dışında mağaza ağımızı genişletmeye odaklanıyoruz. ‘Türkiye’nin 81 ilinde BSTOffice mağazası’ hedefimize bir adım daha yaklaştık. 2022’de ve sonraki beş yılın sonunda; yurt içinde 81, yurt dışında ise 25 mağaza/ distribütörlük ağı kurmayı hedefliyoruz.

Tesisimizde günde 250 mobilya ve 200 koltuk üretimi gerçekleştiriyoruz. Hızlı üretim ve teslimattan oluşan bir zincirimiz bulunuyor. Tesisimizde toplam 70 çalışanımız var. Metal üretim ve sünger bölümü, dolap, masa, sandalye, keson, koltuk ve kanepe üretimi çalışanlarımız tarafından yapılıyor.

İhracatımız Ortadoğu ve Afrika pazarına yönlenmiş durumda. Yeni konseptimizde tasarım diline en yakın ürünleri ürettiğimiz ve büyük alıcı potansiyeli gördüğümüz Avrupa ülkeleri ile ABD, hedef pazarlarımız arasında yer alıyor.

Çevreye duyarlı üretim

Ofis mobilyası sektöründe güven ve kalite anlayışıyla ön plana çıkan, doğaya ve canlıya saygı prensibi ile üretim yapan, öncü bir markayız. Konusunda lider uluslararası şirket ve tasarımcılarla birlikte çalışarak ve ileri teknolojinin olanaklarından yararlanarak, özgün ve başarılı ürünlere imza atıyoruz. Projeli işler için de bir departmanımız var ve proje firmalarının da çözüm ortağı oluyoruz.

Uygulamaya koyduğumuz Entegre Yönetim Sistemi ile çevre ve insan sağlığını riske etmeyecek hammadde kullanımını, atıkları azaltmayı ve geri dönüşüm oranını artırmayı ilke ediniyoruz. Bilincinde olduğumuz konulardan biri de standardizasyon ve çevreye saygı. Mobilyada özellikle ihracat pazarlarında uluslararası standartlara uygunluk önemli bir husus. E1, CE, TSE, ISO ve GREEN gibi belgelerimiz, hem rekabet avantajını artıracak hem de uluslararası ölçekte pazarlama faaliyetlerimizi kolaylaştırıyor.

Yatırım planları

İnsana duyarlılık, gelişime açıklık, akılcı güç, işe, işyerine ve topluma saygı değerlerimizi İK politikamızın merkezine konumlandırıyoruz. Yeni neslin ihtiyaçlarını karşılayacak ve çalışan memnuniyetini arttıracak projeleri hayata geçiriyoruz. İş ve özel yaşam dengesinin önemine inanıyoruz. Tüm bunları sürdürülebilir kılmak adına akıllı üretim ve üretim yönetimi sistemlerini kullanmayı hedefliyoruz.

Ürün geliştirme ve gerektiği durumlarda iyileştirme anlamında destek vermekte, hem de sunum  veya kullanım şekliyle fark yaratan ürünler ve yeni kombinasyonları ürün portföyümüze ekleyerek, yalnızca yerel pazarda değil, ihracatta da elimizi güçlendirmekte kararlıyız. Hedefimiz, 2026’da sektör ihracatında ilk üç şirketten biri olmak ve BSTOFFICE’i global pazarda proje ve perakende şirketleri için tasarımda ve üründe kalitesine güvenilir bir şirket haline getirmek.”

Mobilya sektörünün sorunları

Şirket yetkilileri sektördeki sorunları ise 'Türkiye’de mobilya sektörünün dış piyasalar hakkında yeterli deneyim ve bilgiye sahip olmaması,  sektör ihtiyacını karşılayabilecek keresteye uygun orman yetiştirilmemesi,  enerji fiyatlarının yüksekliği, teknoloji,  kalifiye iş gücü ve tasarım çalışmaları yetersizliği, Türk malı imajı yaratılamaması, sektörün kurumsal gelişmişlik düzeyinin çok düşük ve verimsiz' olması şeklinde sıraladı.


YORUMLAR

BSTOFFICE'in yeni rotası Avrupa ve ABD
haberine yorum yapın
0 YORUM